LAJME / E Hënë 13 Maj 2019, 14:02

Mësuesi i dhuron veshkën nxënësit 12-vjeçar

Një nxënës në klasën e gjashtë në Gjeorgji ka pranuar një dhuratë ?të pabesueshme? nga mësuesi i tij i teknologjisë të martën: një veshkë.

William Wilkinson, një mësues në Akademinë e Krishterë të Grace në Powder Springs, po shërben si donator i gjallë për studentin e tij, Kaden Koebcke, njoftoi të hënën Fox 5.

Transplantimi i parë i veshkave 12-vjeçar ? i kryer kur ai ishte pesë vjeç, me dhuratën e babait të tij ? nuk ka punuar.

?U kthye keq dhe ajo duhej të hiqej brenda pesë ditëve dhe ajo nuk kishte shkuar siç kishin planifikuar?, tha Koebcke, i cili u diagnostikua me sëmundje të veshkave në moshën dyvjeçare.

Mësuesi i dhuron veshkën nxënësit 12-vjeçar

Familja e Koebcke kërkoi ndihmë nëpërmjet një faqe në Facebook të quajtur Kaden?s Kidney Search .

?Me situatën e tij të veçantë, ai nuk mund të marrë veshkë nga një donator i vd.ekur, kështu që ai ka nevojë për një dhurues të veshkave të gjalla?, shpjegon faqja.

Nëna e Koebcke, Cami, nuk do ta harrojë kurrë ditën që Wilkinson vizitoi shtëpinë e tyre për të zbuluar se kishte gjetur një donator të veshkës.

Donator i veshkës ishte mësuesi i tij, dhe ai të martën do t?i nënshtrohet operacionit.