LAJME / E Hënë 29 Prill 2019, 10:10

Shqipëria leksion botës/ Myftiu i Korçës uron besimtarët ortodoksë për Pashkët: Kjo ditë duhet të jetë një ditë reflektimi për ne

Në ka diçka për të cilën vendi ynë vlerësohet nga e gjithë bota është toleranca fetare. Ditën e sotme besimtarët ortodoksë kanë kremtuar sot Pashkën, festën e Ringjalljes së Krishtit.

Vizitorët kanë qenë të shumtë në Mitropolitë dhe Katedraler ortodokse. Por, në Mitropolinë e Korçës ka shkruar edhe Myftiu i Korçës, Ledian Cikalleshi.

Ai ka uruar gjithë besimtarët ortodoksë. Vizita e këtij myftiu ka treguar edhe një herë bashkëjetesën fetare në Shqipëri, që siç e thamë edhe më lart është një gjërat për të cilat Shqipëria vlerësohet nga e gjithë bota.

Loading...

(function(){

var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:';

var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M413709ScriptRootC347242")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(""+"dy>"+"ml>");iw.close();var c=iw[b];}

catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M413709ScriptRootC347242");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=347242;c[ac](dv);

var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/t/h/thenieperjeten.info.347242.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();

Myftiu i Korçës, Ledian Cikalleshi ka thënë:

Kjo ditë, ashtu si në ditët e tjera të festave, njerëzit mblidhen, urojnë dhe festojnë me njëri-tjetrin, kjo ditë duhet të jetë një ditë reflektimi për ne.?

Po ashtu myftiut i Korçës ka thënë se kjo është një ditë kur ne të duhet mendojmë se Zoti do të jetë në jetën tonë.

Kujtojmë këtu se në disa vende të botës janë duke u zhvilluar luftëra të përgjakshme për çështje fetare. Madje edhe Papa Françesku ka thënë se besimi fetar nuk duhet keqpërdorur për të krijuar konflikte.