SHOWBIZ / E Hënë 6 Shtator 2021, 01:01

Gruaja Shqiptare kërkon nënën që e lindi/ Ardit Gjebrea të keput shpirtin me fjalët

Gentiana është rritur nga prindër ad optues dhe e mori vesh që ishte e ado ptuar gjatë shkollimit tetëvjeçar. Pas humb jes së babait, Gentiana nisi të kërkojë rrënjët e saj duke nisur nga Shtëpia e Fëmijës në Tiranë.


“Ka një mesazh për ty” kishte rënë në gjurmët e nënës së Gentianës, Sanies, e cila kishte patur një histori prekëse. Sania, një vajzë e re nga veriu i Shqipërisë, e martuar dhe me pesë fëmijë, kishte mbetur pa përkrahje kur i vd iq bashkëshorti.


Pas thuajse pesë vite sh nga vd ekja e tij, mjekja e fshatit vë re diçka që Sania përpiqej ta fshihte për sh kak të mentalitetit, shtatzëni. Mjekja e ndihmoi të shkojë në spitalin e Shkodrës, larg kureshtjes së njerëzve që ta lindte fëmijën e qetë.

Ardhja në jetë e Gentianës pasoi me qëndrimin dy mujor në spital, për të cilin u tha se ishte një ope racion apa ndesiti, gjë që fëmija i madh e Sanies e mban mend ende në këtë formë. Prindërit e saj e pranuan sërish në shtëpi, por me kusht që të brak tiste Gentianën.

Ajo kishte kërkuar disa herë fs hehurazi vajzën me shpresën se do t­a gjente diku, por nuk ia arriti. Pas një lu fte me tuberkulozin për 36 vjet, ajo ndërroi jetë më 10 Qershor, në ditën e ditëlindjes së Gentianës.
Fëmijët e Sanies tashmë ndodhen në dijeni të ekzistencës së gjysmë-motrës së tyre dhe një prej tyre ishte në pritje për të takuar Gentianën në prapaskenë