LAJME / E Mërkurë 8 Maj 2019, 17:05

Mos Bëni Gafë! Këto 10 Gjëra nuk Duhet t’i hidhni KURRË në W.C

Gjërat e papërshtatshme që hidhni në WC-në e tualetit tuaj, mund të përfundojnë duke bllokuar tubat.

Kjo e fundit mund t?ju sjellë një sërë problemesh me kanalizimet, prandaj në vend që ti hapni vetes telashe të tilla fiksoni 10 gjërat që kurrë nuk duhet ti hidhni në WC.

1. Letër higjenike.

Shkaktari numër 1 i bllokimit. Ekziston një mënyrë e thjeshtë për të zbuluar nëse letër higjienike do të shpërndahet. Vendosni pjesë të letrës higjienike në një gotë me ujë të ftohtë. Dhe nëse ende i shihni copa të mëdha 5-10 minuta më pas, kjo do të thotë që ju nuk mund ta hidhni këtë letër higjienike.

2. Fillin dentar të dhëmbëve

Kjo pasi fibrat sintetike që gjenden tek ai, nuk dekompozohen dhe dëmtojnë mjedisin.

3. Çëmcakëz.

Nuk shpërndahet në ujë dhe shkakton bllokim.

4. Peshkun

Nëse hidhni peshqit e ngordhur në WC dijeni se po veproni gabim. Në Kanada, autoritetet u kërkuan qytetarëve të mos hedhin peshq të gjallë,sepse kur arrijnë në një pellg, ato vrasin peshkun lokal.

5. Lentet e kontaktit

Lentet e kontaktit janë bërë nga polimere që nuk dekompozohen për shumë vite. Natyrisht, një lente e vogël ndoshta nuk do të bllokojë një tub, por definitivisht do të dëmtojë mjedisin. Ekspertët llogarisin se çdo vit, më shumë se 20 ton lente kontakti përfundojnë në kanalizime dhe kontaminojnë ujin.

Loading...

(function(){

var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:';

var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M413709ScriptRootC347242")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(""+"dy>"+"ml>");iw.close();var c=iw[b];}

catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M413709ScriptRootC347242");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=347242;c[ac](dv);

var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/t/h/thenieperjeten.info.347242.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();

6. Fecet e maceve apo qenve

Në pak orë, mbeturinat do të ngurtësohen dhe do të fiksohen diku në tub. Mos harroni: mbetjet e maceve duhet të hidhen jashtë, bashkë me pjesën tjetër të mbeturinave që keni.

7. Detergjentët me klor

Detergjentët me bazë klori janë shumë agresiv. Në fakt, ato janë kaq agresivë, saqë mund t?i dëmtojnë tubat nëse i përdorni shpesh. Në të vërtetë, ju nuk keni nevojë të lani tualetin çdo ditë duke përdorur detergjente të tilla , mund të përdorni uthull në vend të tyre.

8. Maska e fytyrës

Maskat e fytyrës me bazë balte nuk duhet të hidhen në Wc. Grimcat e vogla përfundimisht do të grumbullohen në brendësi të gypave dhe do të bëjnë një bllokim të madh. Shtresa e sipërme e maskës duhet të hiqet me një leckë të pastër dhe pjesa tjetër e grimcave të vogla mund të lahen me ujë.

9. Gjethet e çajit

Pavarësisht nga fakti se gjethet e çajit duken krejtësisht të padëmshme, ato aktualisht janë. Me kalimin e kohës, çaji i hedhur grumbullohet brenda tubave dhe formon klogat që janë shumë të vështira për t?u hequr.

10. Qeset plastike

Madje edhe pjesët më të vogla të qeseve plastike mund të jenë fatale. Ato formojnë klogë dhe janë vërtet të rrezikshme për mjedisin.