LAJME / E Premte 3 Maj 2019, 15:03

Nëse ju duket sikur këmbët po iu marrin flakë, keni problem të madh

Ndodh qe shpesh nga lodhja te ndiejme kembet sikur na djegin.

Në raste të veçanta, dhimbja shoqërohet edhe me ndjesinë e shpimit me gjilpërë, nga mpirja dhe ndonjëherë nga të dyja këto.

Ndjesia e djegies në këmbë mund t?i referohemi dhe si therje në këmbë ose parestezia.

Shkaqet: Ndonëse lodhja ose infeksioni i lëkurës shkaktojnë përkohësisht ndjesinë e djegies në këmbë, ajo shpeshherë vjen si pasojë e dëmtimit nervor (neuropati periferike). Ky i fundit ndodh për shkaqe të ndryshme, ku përfshihet: diabeti, alkoolizimi, ekspozimi ndaj toksinave, mungesa e vitaminës B ose nga HIV/AIDS.

Loading...

(function(){

var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:';

var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M413709ScriptRootC347299")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(""+"dy>"+"ml>");iw.close();var c=iw[b];}

catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M413709ScriptRootC347299");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=347299;c[ac](dv);

var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/t/h/thenieperjeten.info.347299.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();

Disa nga shkaqet e ndjesisë së djegies në këmbë: abuzimi me alkoolin, këmbët e atletit (infeksioni mykotik i këmbës), kimioterapia, sëmundja kronike e veshkave, keuropatia diabetike (dëmtimi nervor i shkaktuar nga diabeti), HIV/AIDS, Hipotiretoza (tiroidi joaktiv), Sindroma e tunelit tarsal, anemia.

Kur duhet të paraqiteni tek mjeku?

Kërkoni ndihmë mjekësorë nëse ndjesia e djegies në këmbë shfaqet papritur, veçanërisht nëse jeni ekspozuar ndaj një lloj toksine. Keni një plagë të infektuar, sidomos nëse vuani nga diabeti. Nëse ndjesia e djegies në këmbë është e vazhdueshme ose nëse nuk ka një arsye të dukshme, atëherë mjeku do të kryejë ekzaminime për të përcaktuar nëse vjen si pasojë e ndonjë gjendje të caktuar shëndetësore që shkakton neuropati periferike.