SHËNDET / E Enjte 22 Shtator 2022, 20:08

Nga rënia në peshë te ulja e tensionit, përfitimet e jashtëzakonshme që merri nga konsumi i hurmave

Hurma është një frut që mund të konsumohet e gatuar, e tharë, e përpunuar ose e freskët. E veçanta e saj është se mund ta hani edhe kur është shumë e pjekur, ndërkohë që frutat e tjera në të njëjtin stad konsiderohen të kalbura.

Hurmat janë të shkëlqyera për shëndetit, sidomos tani në vjeshtë kur kanë sezonin e tyre.

Ato zvogëlojnë shenjat e plakjes, përmirësojnë shëndetin e syve, ulin tensionin e gjakut dhe ju ndihmojnë të humbisni peshë. Gjithashtu duke konsumuar hurma ju rrisni energjitë tuaja.