SHËNDET / E Diel 30 Korrik 2023, 01:01

Me këtë truk do të freskoheni për një minutë!

Vala e të nxehtit e ka goditur vendin tonë dhe shumë janë në kërkim të mënyrave më efikase për t’u freskuar sa më shpejt.

Edhe pse shumica prej nesh e duan verën, temperaturat e larta i vështirësojnë aktivitetet e përditshme. Prandaj, është e rëndësishme të dini se si të ftoheni në mënyrë efektive.

Për të shmangur goditjen nga nxehtësia dhe për të kapërcyer sa më lehtë valën e të nxehtit, duhet të freskohemi. Kur trupi prodhon shumë nxehtësi ose thith shumë nxehtësi, mund të ndodhin pasoja të rënda.

Ka metoda dhe këshilla të shumta që ekzistojnë për ta bërë jetën më të lehtë në temperatura të larta dhe një prej tyre është ushtrimi i presionit të ftohtë në pika të caktuara të trupit.

Me këtë truk do të ftoheni më shpejt dhe kjo këshillë e dobishme funksionon shpejt dhe na shpëton nga temperaturat e larta. Përdorni akull ose një shishe me ujë të ftohtë për të ushtruar presion dhe do të ndjeni lehtësim.

Për t’u ftohur sa më shpejt, vendosni një kompresë të ftohtë, një shishe me ujë ose akull në disa nga këto pjesë të trupit: nyjat e këmbës, prapa gjunjëve, nyjat e dorës, ku përkulet bërryli, në qafë, në kockën temporale.

Pas kësaj procedure, do të ndjeni shpejt lehtësim nga nxehtësia.