SHËNDET / E Enjte 15 Shtator 2022, 00:12

Kujdes! Këto janë sëmundjet nga të cilat rrezikoheni nëse hiqni qimet nga hunda

Qimet në hundë janë problemi i përditshëm i të gjithëve, si për femrat ashtu dhe për meshkujt

Këshillohen shumë metoda për heqjen e qimeve në hundë, por ju duhet të tregoheni të kujdesshëm.

Përveç infeksioneve që mund të merren nëse hiqen, qimet e hundës janë filtër për mikrobet e dëmshme që thithim me ajrin çdo ditë.

Heqja e tyre do të lejonte bakteret të hynin në trekëndëshin e rrezikshëm, zonën mes gojës dhe hundës ku kalon gjaku që shkon në tru.

Nëse bakteret grumbullohen aty mund të shkaktojnë infeksione të rënda, deri dhe në meningjit, kështu që priti nëse është e nevojshme, por mos i shkul ato qime.