SHËNDET / E Shtunë 23 Korrik 2022, 12:12

Kjo mrekulli mund të përdoret si një ilaç natyral i gjithanshëm! Mori një qepë dhe e fërkoi në dorë, rezultati ishte befasues

Mori një qepë dhe e fërkoi në dorë. Pasi ta provoni do ta kuptoni arsyen me siguri! Qepa është një përbërës shumë i rëndësishëm për pothuajse çdo ushqim të shijshëm.

Por ju mund të mos e dini se ato kanë disa përfitime shëndetësore përtej vlerave të tyre ushqyese. Kjo mrekulli mund të përdoret si një ilaç natyral i gjithanshëm, si në rastin kur një i ri e fërkoi në dorë dhe pati disa përfitime!

 

Djegiet
Thjesht prisni një qepë në gjysmë dhe mbajeni mbi djegie derisa dhimbja të largohet.Lëngjet veprojnë si qetësues dhimbjesh dhe vetitë antiseptike të qepës mund të parandalojnë dhëmbëzat dhe të zvogëlojnë rrezikun e infeksionit.

Pickimet e insekteve
Aplikoni qepën e papërpunuar në pickimin e insekteve. Kjo ndihmon në nxjerrjen e helmit dhe reduktimin e dhimbjes dhe ënjtjes.

Dhimbje në vesh
Vendosja e një zemre qepe në kanalin e veshit gjatë natës do të zbusë dyllin dhe do të reduktojë dhimbjen.

Ethet
A po mbyteni nga ethet? Gjatë gjumit, vishni çorape me unaza qepe. Tingëllon e çuditshme, por dihet se kjo ndihmon në uljen e temperaturës.

Dezinfektimi
Meqenëse qepa thith bakteret, lini qepë të prera nëpër shtëpi për të parandaluar përhapjen e gripit dhe sëmundjeve të tjera virale.