SHËNDET / E Martë 9 Shkurt 2021, 01:01

Fryrja e këmbëve shkaktohet nga mungesa e këtij minerali/ Personat mbi 50-vjec duhet ta dinë patjetër

Mbajtja e lëngjeve është akumulimi i ujit në inde, si rezultat i mosbalancimit në trup. Trupi ynë është një sistem kompleks i hor.mo.neve që vazhdimisht ndreq nivelet e lëngjeve në mënyrë që t’i mbajë ato të qëndrueshme.

Kjo është arsyeja pse pirja më shumë se sasia e rekomanduar e ujit nuk shkakton ndonjë problem. Ajo eliminohet nga veshkat në formën e urinës ose dje.rsës. Për të parandaluar mbajtjen e lëngjeve, duhet të shmangni së bëri 6 gjërat e mëposhtme që ndoshta janë duke e shkaktuar atë:

Konsumoni shumë natrium

Natriumi është i pranishëm në pothuajse çdo ushqim që hamë, por duke konsumuar shumë dhe duke mos pirë ujë mjaftueshëm mund të rezultojë në mbajtjen e lëngjeve.

Ushqime të përpunuara

Ushqimet e përpunuara përmbajnë shumë sheqer dhe natrium, dy subst anca që konsiderohen si shkaqet kryesore të edemës.

Dehidratim

Nëse nuk pini shumë ujë do të përfundoni duke u hidratuar. Dehidratimi do të çojë në ënjtjen e indeve.

Mungesa e vitaminës B6

Mungesa e vitaminës B6 në trup mund të shkaktojë mbajtjen e lëngjeve. Burimet më të mira të vitaminës B6 janë toni i peshkut, farat e lulediellit, patatet, fistikët, bananet ose pula.

Mungesa e magnezit

Magnezi është një nga mineralet më të rëndësishme për shëndetin tonë dhe shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e magnezit. Ne duhet të marrim të paktën 200 mg. në ditë. Marrja e sasisë optimale të magnezit do të parandalojë mbajtjen e lëngjeve. Magnezi mund të gjendet në ushqime të tilla si arra, fruta të thata, avokado dhe spinaq.