THËNIE PËR JETËN / E Martë 4 Maj 2021, 10:10

Burri koprac kërkoi të përcillej në banesën e fundit bashkë me pasurinë e tij/ Ja si ja hodhi e shoqja: Grua e zgjuar

Shumë njerëz përpiqen të jetojnë me vlera në jetë, pasi duan të lënë pas një trashëgimi të mirë.Megjithatë, ka disa njerëz me deshira egoiste pavarësisht se si ndikon kjo tek njerëzit rreth tyre. Një grua e dinte se asnjëherë nuk mund të përfitonte nga egoizmi dhe lakmia, por për fat të keq, burri i saj nuk kishte të njëjtin mendim. Pra, kur burri i saj bëri një kërkesë egoiste në shtratin e tij te fundit, gruaja e dinte se ishte koha për t’i dhene atij një mësim.

Ishte një herë një njeri që kishte punuar shumë gjatë gjithë jetës së tij. Ai i ruante paratë dhe urrente ti shpezonte ato. Meqenëse ai kishte punuar kaq shumë për të kursyer paratë, ndjeu se e meritonte të mbante gjithçka për vete dhe të mos i linte asgje gruas së tij.


Njeriu i donte paratë e tij më shumë se çdo gjë,saqe dashuria e tij për paratë shkoi aq larg sa donte ti merrte paratë me vete ne va rr.

Pak para se të ndërr onte je të, burri e kerkoi gruan e tij për të dhënë dëshirën e tij të fundit. “Tani dëgjo, kur te iki nga kjo botë unë dua që ti të marrësh të gjitha paratë e mia dhe ti vendosësh në arki vol me mua. Sepse dua ti marr të gjitha paratë e mia në jetën e përtejme, “i tha burri gruas së tij.

Gruaja u tme rrua nga kërkesa egoiste e bashkëshortit të saj, por më vonë ra dakord t’i var roste paratë me të kur ai të ndërr onte je të.

Një ditë, burri ndër roi je të dhe gruaja ishte midis plotesimit të dëshirës së tij të fundit egoiste apo mbajtjes se parave për vete. Ajo ishte një grua e fjalës dhe nuk donte ta thyente premtimin e saj. Papritmas, një ide e shkëlqyer erdhi në mendjen e saj.

Në funeralin, trupi i bashkëshortit qendronte i shtrirë në ark ivol, ndërsa gruaja e tij, e veshur me të gjitha te zeza ishte ulur pranë mikes se saj më të mirë. Kur erdhi koha për të var rosur burrin, sipërmarrësit u përgatitën për të mbyllur arki volin dhe gruaja papritmas u kërkoi atyre të ndaleshin.

“Prisni një minutë”, u tha bashkëshortja .

Pastaj gruaja u afrua në ark ivol dhe vendosi një kuti këpucësh pranë trupit të bashkëshortit të saj . Ajo më pas tundi kokën e saj tek sipërmarrësit, një gjest për t’i lejuar ata të mbyllnin arkiv olin dhe ta var rosnin.

Mikja e saj më e mirë që ishte ne dijeni te kerkeses qesharake ishte në mosbesim me veprimin e gruas, kështu që ajo e pyeti gruan për kutine e këpucëve. Shpresoj se nuk keni qenë aq e çmendur sa t`ia vinit të gjitha paratë atij njeriu koprac, “i thanë miqtë me te mire gruas

Pastaj gruaja u kthye tek mikja e saj me e mirë, “Po, ja kisha premtuar. Unë nuk mund të gënjej. I premtova atij se unë do ti vendosja atë para në arkivol me të. ”

“‘Kjo do te thote qe ju vendoset çdo cent të parave të tij në arki vol me të?’” Pyeti shoqja.

“Sigurisht,” u përgjigj gruaja. “Te gjitha paratë, i vura në llogarinë time dhe ia futa aty atij në një cek, meqë ashtu i donte me vete”

Gruaja e mbajti premtimin ndaj bashkëshortit të saj egoist….