SHËNDET / E Mërkurë 12 Janar 2022, 21:09

”Nuk i kishte bërë akoma tre vjeç, e çuam me duart tona dhe na i sollën me ärkivol”/ Rrëqethin gjyshërit e të voglit që dha shpirt në kopësht

Një ngjarje tr agjike për familjen Kodheli në Fier, që pak ditë pas Vitit të Ri humbi një fëmijë 3 vjeç, teksa ishte në çerdhe.

Më 7 janar Noah i vogël kishte shkuar në çerdhe me babain e tij, por në drekë nga çerdhja nëna u lajmëruar se ai kishte pësuar një ak sident. Më pas në spital, mjekët iu thanë se fëmija që i mbushte në maj 3 vjeç kishte mbërritur i vd ekur.

Gjyshërit e fëmijës kanë folur në një lidhje ‘live’ në News24 në emisionin “Me zemër të hapur” të gazetares Evis Ahmeti. Ata thanë se nga kopshti iu ka dhënë tre versione për ngjarjen. Po kështu sipas tyre, i kanë gënjyer dhe për praninë e kamerave, gjë që e kanë mohuar ditën e djeshme.

“Për orar të saktë nuk e di. Atë ditë e ka çuar djali në kopsht, pastaj është marrë nusja në telefon. I kishin thënë që çuni është mby tur me lidhësen e bluzës. Bluzën ia kam veshur unë me duart e mia dhe nuk kishte lidhëse në fyt. Pastaj kanë thënë që ka këputur lidhësen dhe e ka kapërcyer, gënjeshtra e dytë, dhe tjetra pastaj që është varur. Asnjë nga këto nuk na bindin. Dje i zoti i çerdhes, i thirri dhe do na tregonte vendin ku kishte ndodhur.

Tha është va rur këtu, unë çoj dorën atje sepse mendova mos ishte hekur, kapësja më mbeti në dorë. Nusja duke ulëritur, i thamë djali 15 kg nuk mund të varej aty se do ishte këputur. I thashë unë pasi foli burri dhe të gjithë, të lutem zotëri pse na prure këtu. Pa më të voglin dyshim tha, ti ke ardhur vetë. Ai na telefonoi. Ne vajtëm atje, kopshti ishte normal fare, nuk kishte as shenjë, as po lici. A ka ndodhur një krim këtu. Ne kemi hyrë 20 veta brenda dhe na futi ai, nuk u futëm ne, na kërkoi ai, jo ne. Se çfarë i ka thënë nuses, por unë djalin e kam rritur.

Ka shkuar rreth orës 08:15 në kopsht, çdo gjë ishte normale. E ushqeva me duart e mia, hëngri bashkë me të atin. Çuni ikte dhe me furgon, jo gjithmonë e çonim ne. Nipi kthehej në orën 4 pasdite nga kopshti. Ka ndodhur në orar buke a gjumi nuk e dimë.”, tha gjyshja e 3-vjeçarit.

“Ne duam vetëm që edukatorja e nipit të tregojë të vërtetën. Nuk e vëmë dot kokën në jastëk, po na bluan shpirti për djalin. E çuam me duart tona e na e pr unë me a rkivol”.