SHËNDET / E Hënë 10 Janar 2022, 01:01

Një bimë mjaft e njohur për ne : I përzijini gjethet e saj bashkë me lëkuret e portokallit për të shë ruar këtë pro blem mjaft të përhapur

Pankreasi është një organ i vogël që rrallë herë të vjen ndër mend. Pankreasi ka dy fu nksione bazë. Ky organ pro dhon insu linën për të kontrolluar niv elet e sheqerit në gj. ak dhe enzimat për tretjen e yndy rnave dhe pr oteinës. Lëngu që prodhon pan kreasi neu tralizon ac idet që lëshon stomaku, duke krijuar ambientin perfekt për enzimat tretëse.

Nëse pankreasi del jashtë funksioni, organizmi nuk përthith dot subst ancat e mira nga ushqimi. Më poshtë do të gjeni hapat e thjeshtë se si të përgatisni ku rën me dafina për të lehtësuar dhi mbjet e pankreasit dhe për të promovuar shëndetin e mirë të tij.

K ura me dafina.

Për përgatitjen e kësaj kure ju duhen 3-4 lugë gjelle gjethe dafine të grimcuar dhe tre lugë gjelle me lëkura portokalli të grimcuara. Gjethet dhe lëkurat mund t’i përdorni të thata por edhe të freskëta. Ziejeni më parë në një enë 3 filxhanë çaji me ujë, sapo të valojë hiqeni nga zj arri.

Më pas shtoni gjethet e grim. cuara të dafinës dhe lëkurave të portokalleve në ujin e valuar, vendosini një kapak apo pjatë sipër dhe lëreni të pushojë për 15 minuta derisa gjethet e dafinës dhe lëkurat e portokallit të lëshojnë përbërësit e tyre.

Më pas, lëngu që përftohet kullohet, sipas dëshirës ëmbë. lsohet me pak mjaltë ose jo. Kjo përzjerje konsumohet dy herë në ditë në mëngjes dhe në mbrëmje dhe përm. irëson procesin e tretjes së ushqimit në pan kreas.

Dafina dhe si. stemi t. retës


Gjethet e dafinës kanë një impakt të fortë në sistemin tretës si diuretik që ul ni. velin e tok. sinave në trup dhe reagon ndaj hel. mimeve ushqimore. Përmbajtjet org. anike të gjetheve gjithashtu ndihmojnë me tretjen dhe qetësojnë një stomak të tra. zuar dhe zo. rrët.

Dafina dhe frymëmarrja.

Vaji i dafinës mund të përdoret për të lyer kraharorin dhe ndihmuar me pro blemet me frym. ëmarrjen. Nëse nuk keni mundësi të përdorni vaj, mjafton të zieni ujë më dafinë dhe të shfrytëzoni avullin që do t’ju lehtësojë dhe do të elim. inojë bak. teret e rrez. ikshme që gjenden në sistemin e frym. ëmarrjes. Por kujdes se përdorimi i vajit të daf. inës i ndalohet grave shtat zëna.

Dafina ndihmon zem rën.

Gjethet e dafinës kanë në përmbajtjen e tyre a cid ka feik dhe ru tin, dy elementë që i japin zemrës forcë. Rutina forcon kapi larët e gja. kut në zem ër, ndërkohë që acidi largon kol esterolin e k eq nga sistemi kar diova skular.

Dafina kundër di abetit.

Gjethet e dafinës kanë lidhje direkte me rregullimin e nivelit të sheqerit në gj. ak. Konsumimi i rregullt i gjetheve ul rrez. ikun e sëm. undjes së dia betit,/LIVING