SHËNDET / E Diel 18 Prill 2021, 21:09

Kjo është gjella e mrekullisë, largon kolesterolin dhe parandalon sulmet në zemër!

Ka kaq shumë ushqime që ne duhet të hamë për
të qenë të shëndetshëm, por shpesh ushqehemi me ushqim të pashëndetshme.

Sot do t’ju flasim për gjellën që shkatërron
kolesterolin, shmang sulmin në zemër dhe siguron energji.

Për të përmirësuar shëndetin tonë në maksimum,
ne duhet të hamë herë pas here një gjellë me thjerrëza, karrota dhe selino. Ju
duhet ta gatuani me kujdes duke e mbajtur atë në sobë për tre orë. Megjithëse
mund të duket shumë, përfitimet shëndetësore janë me të vërtetë të
jashtëzakonshme.

Gjithashtu mund të konsumohet ftohtë. Ajo para
së gjithash është e dobishme për uljen e niveleve të kolesterolit, duke na
ndihmuar kështu që të para ndalojmë sulmet në zemër dhe sëmundjet
kardiovaskulare.

Në fakt, mund të thuhet se kjo supë vepron si
një filtër për gjakun, në sajë të fibrave që kanë një efekt pastrimi dhe ulin
nivelet shumë të larta të kolesterolit. Për më tepër, pak a shumë me të njëjtin
mekanizëm, kjo supë është e dobishme për kontrollin e niveleve të sheqerit në
gjak dhe prandaj është e mirë për diabetikët. Falë fibrave të saj përmirëson
tretjen edhe në nivelin e zorrëve.

Gjithashtu kjo supë është e dobishme për sigurimin
e energjisë së re. Në të vërtetë është veçanërisht e rekomanduar për të gjitha
ato gra që kanë ciklin me nstrual, të cilët janë shtatzënë ose janë anemikë.

Është treguar se kjo supë, në sajë të
përbërësve të saj, është shumë më e shëndetshme se mishi i kuq dhe në të
njëjtën kohë përmban nivele edhe më të larta të hekurit. Gjithashtu përmban pak
kalori dhe pak yndyra, kështu që është e përshtatshme për të gjithë, madje edhe
për ata që po marrin dietë të ulët në kalori. Shkurtimisht, është e mirë, është
shumë e mirë për shëndetin.