SHËNDET / E Mërkurë 7 Prill 2021, 13:01

A keni dëgjuar për limonin e ngrirë: Ju nuk dini se çfarë mund të shëron! Lexojeni!

Limoni është plot me vitaminë C dhe ka përfitime të shumta shëndetësore për trupin. Por varianti më i shëndetshëm është limoni i ngrirë, dhe ai duhet të konsumohet së bashku me lëvozhgën, sepse në fakt është pjesa më e shëndetshme e këtij fruti.

Lëvorja e limonit rregullon presionin e gjakut, ka një efekt antidepresiv dhe lehtëson vështirësitë, stresin dhe nervozizmin. Përveç kësaj, ai alkalizon trupin dhe rregullon pH-në e gjakut. Por limoni nuk mund të qëndrojë gjatë, kështu që nëse nuk e përdorni në kohë, fillon të kalbet. Ekziston një truk për të kapërcyer atë proces.

Duke vendosur limonin në frigorifer, më vonë do të jeni në gjendje të përdorni jo vetëm frutat, por edhe lëvozhgën, e cila gjithmonë jep një shije të këndshme në ëmbëlsira. Një tjetër gjë e mirë për ngrirjen e limonëve është se ato mund të përdoren më lehtë.


Limoni i ngrirë është shumë më i fuqishëm se kimioterapia në luftën kundër kancerit, sipas hulumtimit nga Universiteti Stanford. Hulumtimet kanë treguar se lëndët ushqyese të forta në lëvoren e limonit mund të vrasin qelizat kancerogjene në 12 lloje të kancerit, duke përfshirë disa nga ato më vdekjeprurëse, të tilla si ato në prostatë, zorrën e trashë, pankreas dhe mushkëri.

Procesi nuk është i komplikuar, por është e rëndësishme të ndiqni hapa të caktuar për të marrë rezultatin më të mirë të mundshëm. Zgjidhni një limon që nuk ka pjesë të buta dhe njolla të errëta. Së pari, lani frutat me ujë, dhe nëse keni detergjent frutash, mundeni me të.

Një tjetër mundësi është përzierja e ujit dhe uthullës, e cila është një mënyrë efektive për të hequr pesticidet.
Përgatitni qeset e ngrirjes që kanë kapak. Ju mund ta ngrini limonin të plotë, të integruar, si lëng limoni, të prerë në feta ose thjesht lëvore limoni