LAJME / E Shtunë 4 Qershor 2022, 11:11

Kopshti Zoologjik/ Rama: Në dispozicion për shkollat, do organizojmë ekskursione

Kryeministri Edi Rama ishte i pranishëm këtë të shtunë në ceremoninë e inagurimit të kopshtin Zoologjik të Tiranës.

Gjatë fjalës së tij, kreu i qeverisë tha se përveçse një mundësi argëtimi, do të jetë një mundësi për edukimin me botën e kafshëve, por edhe një strukturë në dizpozicon për shkollat.

‘Përveçse një hapësirë me plot atraksion dhe me plot mundësi argëtimi kjo është edhe një hapësirë mësimi e edukimi me botën e kafshëve. Një hapësirë për të njohur më afër shumë gjëra bashkë.

Me mësues dhe me edukator, kujdestarë të cilët janë në dispozicion të fëmijëve. Por edhe me një strukturë që është në dispozicion për shkollat. Kopshtet zoologjik nuk janë në çdo qytet dhe fëmijët i vizitojnë duke edhe udhëtuar për një ditë të veçantë.

Ne do të organizojmë edhe ekskursione nga shkolla të tjera të vendit për të vizituar këtë kopësht zoologjik. Këtu është puna e shumë njerëzve, që nga projektuesit e të gjitha hallkat e një zinxhiri të gjatë. Më vjen shumë mirë, njësoj si stadiumi edhe kjo strukturë është në zemër të qytetit.’- tha Rama.