LAJME / E Hënë 1 Tetor 2018, 22:10

Tronditëse ja njeriu që ka humbur 150 kg dhe është quajtur humbësi më i madh i peshës në botë

OLIVER Bales, 24 vjeç, hoqi 75 centimetra nga masa e tij pasi u frymëzua nga humbja e peshës së një miku në mediat sociale. Ai tha se nga pesha e tepërt nuk ishte në gjendje të qëndronte për periudha të gjata pa patur dhimbje, kishte tension të lartë të gjakut dhe nuk mund të përshtatej në vende publik, në transportin publik dhe në sallat e leksioneve në universitet. Pesha e tij u bë një problem i rëndësishëm kur ai arriti adoleshencën.

?Do të kisha menduar se universiteti do të ishte një mjedis i pjekur dhe do të isha i sigurt nga bullizmi, por gjërat ishin më keq ?. Ai do të kalonte shumicën e ditëve i shtrirë në shtrat, duke ngrënë dhe duke parë televizioni. Oliver gjithashtu tha se kishte situata të sikletshme si thyerje të pjesëve të dushit në familje.

Oliver punoi me konsulentin Colette May-Mattheës për të zvogëluar peshën e tij. Ai tha: ?Unë mund të them sinqerisht se kurrë nuk kam ndier uri sepse haja sasi por ushqime të shëndëtshmë. Ai ka shkuar nga rroba me madhësi 6XL në një masë M dhe gjithashtu ka rënë poshtë dy madhësi këpucësh. Që nga humbja e peshës, ai ka filluar të bëhet më aktiv dhe tani është një klient i rregullt i palestrës.

Ai gjithashtu shkon të notojë dhe të vrapojë dhe ka ambicie për të drejtuar një maratonë, për të mësuar për të zhytur në skuba. Oliver shprehet: ?Gjithkush më thotë se dukem i mahnitshëm, e cila është një ndjenjë e mrekullueshme. Kam qenë aq i turpshëm dhe i qetë, por kjo është zhdukur krejtësisht tani dhe kam bërë miq të rinj dhe jam rilidhur me ato të vjetrit.

Në sajë të Slimming world ndjehem normal për herë të parë në jetën time dhe keqardhja ime e vetme është se unë nuk e bëra këtë më shpejt. Unë shpresoj se historia ime do të frymëzojë njerëz të tjerë për të ditur se nuk është kurrë tepër vonë për të marrë mbështetje. Këshillat e mia për këdo që dëshiron të bëjë një ndryshim është ? mbylli sytë edhe hidhu ?.