SHËNDET / E Premte 11 Qershor 2021, 15:03

Zgjidhni shalqirin më të mirë të tregut duke pasur parasysh këto 2 gjëra, mësojini

Kujt nuk I pëlqen shalqiri? Shumë njerëz janë të obsesionuar me këtë frut të shijshëm dhe freskues.

Shumë njerëz mendojnë se në qoftë se nuk jeni një fermer me eksperiencë, atëherë është e vështirë të zgjidhni shalqir të mirë dhe të shijshëm.

Mirëpo ky është gabim. Zgjedhni shalqirin më të mirë në treg me këto këshilla.

Këto shenja kafe në formë të rrjetave do të thotë se bletat kanë prekur pjesët me polen të luleve shumë herë. Sa më shumë që ka ndodhur ky process aq më I ëmbël është ky frut.

Shalqiri “vajzë” dhe “djalë”

Shumë njerëz nuk e dijnë se shalqirët ndahen sipas gjinisë së tyre. Për shembull: shalqiri “djalë” është më I madh dhe është I mbushur me më shumë ujë. Ndërsa shalqiri “vajzë” ka një formë më rrethore dhe është më I ëmbël.

Është më mirë të zgjidhni një shalqir me madhësi mesatare. Dhe pavarësisht madhësisë, shalqiri duhet të jetë I rëndë,do t’iu jemi mirenjohes nese do te na ndihmonit që të mirmbajmë faqen vetëm duke shtypur(mbi foton) që ndodhet më poshtë.Faleminderit për mirkuptimin SHQIPE.