LAJME / E Diel 26 Maj 2024, 22:10

Iluzion optik: Gjeni bletën e fshehur në 7 sekonda dhe provoni se keni sy shqiponjë!

Nxitoni por dhe bëni kujdes duke parë imazhin për të dalluar bletën midis kafshëve të tjera

Për të zgjidhur këtë iluzion të ri optik, i cili ka sfiduar edhe zgjidhësit më të fortë, ju nevojiten aftësitë e një detektivi dhe mbi të gjitha vëzhgimi i këtij imazhi.

Në foton më poshtë mund të shihni kafshë duke luajtur në një livadh me lule. Diku ka edhe një bletë. A mund ta dalloni atë në vetëm 7 sekonda?

Bleta është e kamufluar në mjedis, kështu që është e vështirë t’a dallosh. Shikoni foton me kujdes, nga këndvështrime të ndryshme dhe përpiquni të kërkoni gjëra që duken të çuditshme.

Koha ka filluar – Keni 7 sekonda

Çfarë janë iluzionet optike?

A e dini se iluzionet optike mund të ndihmojnë në parandalimin e plakjes së trurit? Ndërsa plakemi, truri ynë humbet një pjesë të aftësisë së tij për të përpunuar informacionin vizual.

Kjo mund të çojë në probleme të shikimit si perceptimi i thellësisë dhe verbëria e ngjyrave. Zgjidhja e iluzioneve vizuale mund të ndihmojë në mbajtjen e trurit aktiv.

Studimet kanë treguar se zgjidhja e iluzioneve vizuale mund të ndihmojë në përmirësimin e funksionit njohës tek të rriturit e moshuar. Mund të ndihmojë gjithashtu në uljen e rrezikut të zhvillimit të demencës. Iluzionet optike janë veçanërisht të dobishme edhe për fëmijët.

Ato mund të ndihmojnë në zhvillimin e aftësive njohëse dhe ta bëjnë mësimin më argëtues dhe tërheqës. Iluzionet optike mund të ndihmojnë gjithashtu në përmirësimin e perceptimit vizual dhe vëmendjes së fëmijëve.

Koha juaj ka mbaruar! Urime për ata që arritën të gjenin bletën. Ata që nuk mund ta gjenin, mund ta shohin zgjidhjen në imazhin e mëposhtëm që jua lehtëson noa.al.