KURIOZITETE / E Enjte 9 Shkurt 2023, 17:05

Shën Valentini këtë vit vjen me ndryshime, njihuni me kalendarin javor të tij!

Java e Shën Valentinit, java e dashurisë, tashmë është këtu.

Njerëzit në mbarë botën po bëjnë plane të veçanta për të kaluar kohë me dikë të tyre të veçantë. Ndonëse dita e të dashuruarve bie më 14 shkurt, festimi i dashurisë filloi më 7 shkurt. Java e Shën Valentinit festohet nga 7 shkurti deri më 14 shkurt. Dita e parë e javës së Shën Valentinit është Dita e Trëndafilit, e cila pasohet nga Dita e Propozimit, Dita e Çokollatës, Dita e Arushit, Dita e Premtimit, Dita e Përqafimit, Dita e Puthjes dhe në fund Dita e Shën Valentinit.

Kalendari i Javës së Shën Valentinit

7 shkurt – Dita e Trëndafilit

Dita e parë e javës së dashurisë është dita e trëndafilit dhe festohet më 7 shkurt. Njerëzit e shprehin dashurinë e tyre duke i dhuruar trëndafila të dashurve të tyre. Çdo ngjyrë e një trëndafili ka një kuptim të ndryshëm. Një trëndafil i kuq do të thotë “Unë të dua”, ndërsa një trëndafil i bardhë do të thotë “Unë jam i duhuri për ty”. Një trëndafil rozë shpreh mirënjohje dhe një trëndafil i verdhë simbolizon miqësinë.8 shkurt – Dita e propozimit

Dita e dytë e javës së Shën Valentinit është Dita e Propozimit, e cila bie më 8 shkurt. Në këtë ditë, njerëzit ia parashtrojnë pyetjen të dashurve të tyre.

9 shkurt – Dita e çokollatës
Dita e tretë e javës së Shën Valentinit është dita e çokollatës dhe festohet më 9 shkurt duke ndarë çokollata me partnerët tuaj.

10 shkurt – Dita e Arushit
Dita e Arushit është dita e katërt e javës së Shën Valentinit. Ajo festohet më 10 shkurt. Njerëzit i dhurojnë arushë pelushi për të dashurit e tyre.

11 shkurt – Dita e Premtimit
11 shkurti festohet si Dita e Premtimit. Në ditën e pestë të javës së Shën Valentinit, çiftet shkëmbejnë premtime për ta bërë lidhjen e tyre më të fortë.

12 shkurt – Dita e përqafimit
Dita e gjashtë e javës së Shën Valentinit është Dita e Përqafimit. Njerëzit përqafojnë ngrohtësisht të dashurit e tyre për të shprehur dashurinë e tyre.

13 shkurt – Dita e puthjes
Dita e Përqafimit pasohet nga Dita e Puthjes, dita e shtatë e javës së dashurisë. Njerëzit festojnë Ditën e Puthjes duke puthur të dashurit e tyre. Puthjet e ndryshme nënkuptojnë gjëra të ndryshme. Puthjet tregojnë dashuri, dashuri, mirënjohje dhe kujdes.

14 shkurt – Dita e Shën Valentinit
Dita e fundit e fundit e javës së Shën Valentinit festohet më 14 shkurt. Dita e Shën Valentinit festohet në kujtim të Shën Valentinit, një shenjtor romak i shekullit të 3-të. Njerëzit bëjnë gjeste madhështore për të befasuar njeriun e tyre të zemrës.