KURIOZITETE / E Enjte 14 Tetor 2021, 12:12

Pse nënat janë xheloze për djemtë e tyre? Arsyeja pse ndodh kështu

Të gjitha nënat i duan fëmijët e tyre, por kur bëhet fjalë për fëmijët meshkuj, ekziston një xhelozi e lindur, të cilën as ato nuk mund ta shpjegojnë.

E vërteta është se ato janë të vetëdijshme se një ditë, ata do t’i lënë për një grua tjetër, e cila me siguri nuk do ta dojë atë si një nënë.

Gruaja që martohet me fëmijën e saj mund të dalë më e mira në botë, por për një nënë, ajo kurrë nuk do të jetë aq e mirë sa të meritojë fëmijën e saj.

Por për cilat arsye nënat zhvillojnë këtë ndjenjë xhelozie të së’murë ndaj djemve të tyre?

Arsyet pse nënat janë xheloze për fëmijët meshkuj – Thuhet, por në thelb kështu është, që kur një grua lind një djalë, ajo transferon një pjesë të dashurisë që ndjen për burrin, tek djali i saj.

Në fakt, do të duket se pas lindjes, e gjithë vëmendja dhe dashuria e gruas përqendrohet tek djali i saj, pak a shumë sikur burri të mos ekzistonte më!
Në realitet, shpjegimi është se, për gruan, është sikur burri i saj të rimishërohej në fëmijën e tij: një lloj mini burri.

Për këtë arsye nëna zhvillon një lloj xhelozie ndaj fëmijëve të saj, më shumë si grua sesa si nënë. Sikur djali i saj të ishte destinuar sentimentalisht për të.

Aspektet pozitive dhe negative të xhelozisë që nënat kanë për djemtë – Edhe pse ne e konsiderojmë këtë aspekt të nënave si një element negativ. Është gjithashtu e vërtetë se ka edhe anë pozitive.

Midis këtyre ka atë që është në gjendje të ngushëllojë djalin e tij pas një zhgënjimi dashurie. Do të jetë e vetmja që do jetë në gjendje ta llastojë dhe ta bëjë të ndihet më mirë. Ato do ta mbështesin gjithmonë edhe nëse gabojnë, edhe nëse janë në një lidhje.

Ndër anët negative është ajo e moslejimit të fëmijëve të rriten. Niveli i pjekurisë, pavarësisht moshës, do të mbetet gjithmonë i ulët, pasi ata gjithmonë do të ndihen të mbrojtur dhe nuk do të përballen kurrë me realitetin dhe njerëzit. /Lajmi.net/