KURIOZITETE / E Mërkurë 4 Tetor 2023, 02:02

Njerëzit me këtë grup gjaku janë më të shëndetshëm

Organizëm më rezistent kanë njerëzit me grupin e gjakut 0. Kanë më pak shanse të vuajnë nga sëmundje kardiovaskulare, si goditje në tru dhe infarkt.

Po ashtu, në mesin e tyre ka më pak të sëmurë nga çmenduri dhe Alzheimer, si dhe janë rezistent ndaj kancerit të pankreasit dhe stomakut.

Pse grupi i gjakut 0 është më i shëndetshmi?

Sepse gjaku i këtij grupi përmban më pak molekula që mund të shkaktojnë mpiksjen e gjakut, dhe sulmet në zemër dhe goditjet në tru shpesh shkaktohen nga mpiksja e gjakut.

Përveç kësaj, ajo që është e mirë për zemrën është e mirë për trurin dhe shumë faktorë rreziku për sëmundjet kardiovaskulare janë gjithashtu faktorë rreziku për sëmundjet mendore./abcnews.al