KURIOZITETE / E Martë 19 Korrik 2022, 11:11

Kur flutura të hуn në shtëрi, një njeri që nuk jеton më, ka ardhur të të vizitojë

Çfarë do të thòtë kur të hýn një flutur në shtëpi? Të gjithëve u ka ndòdhur të jenë mágjèpsur duke parë fluturat dhe ngjýrat e tyre madhështore. Ato janë ínsèkte me një kuptim thèllësisht shpirtëror.

Në kùltùrën kíneze, fluturat, pavárësisht nga ngjyra e tyre, janë një símbol i pavdèkësísë së shpirtit. Në fakt, thùhet se shpirtrat e njerëzve që kemi dáshur dhe që fátkèqësisht nuk jetojnë më, pèrdorin këto insekte të mrekùllueshme për të vizítuar të dashùrit e tyre.

Në shumë trádita të láshta, fluturat shiheshin si lájmëtare të lájmit të mirë. Të moçmit trègòjnë se pamja e një flutùre ka gjithmonë një kùptim pòzítiv, i cili megjithatë merr intèrprètime të ndrýshmè bazuar në ngjyrën e kráhëve të saj.

E bardha, Símboli krýesor i pastërtisë, flutura me ngjyrë të bardhë është ajo që dùhet t’i kùshtòjmë më shumë vëmèndje. Ju mùnd të shihni shumë prej tyre në kopshtet e bukùra të luleve në pránverë.Por kur ju ndòdh të shíhni një në një vend dhe kohë të paprítur, mùnd të jeni i sígùrt se ajo flutur është aty për ju. Do të thotë rílíndje e brendshme. Diçka brènda jush po ndrýshòn dhe të shòhësh një flutur të kësaj ngjyre do të thòtë se gjíthçka do të jetë mirë.

E verdhë, kjo ngjyrë trègòn një ndrýshím. Prandáj, nëse shihni një flutur të kësaj ngjyre, dùhet të përgátiteni dhe të përbálleni me ndrýshíme të rèndèsishme në jetën tuaj.

E gjelbër, nëse ju ndòdh të shihni páprítmas një flutur të kësaj ngjyre, kònsíderojeni veten shumë me fat. Një flutur e gjèlbër është trègùes i fatit dhe bòllëkut.


E kuqe, një flutur e kësaj ngjyre shíhej nga të láshtët si lájmëtari kryesor i lájmit të mirë. Nëse vèreni një flutur të kuqe, diçka e rèndèsishme po vrápon drèjt jush. Një lájm i mirë do të tròkasë në derën tuaj.

Prandaj, fluturat janë me një kùptim të thellë shpírtëror. T’i shtýpní apo t’i lárgòni, është sínonim i fátkèqësísë. Kur shihni një flutur në shtëpinë tuaj, mírëpríteni atë, shíjoni ngjyrat e saj të shkèlqýera dhe lèreni, ashtu siç mbèrríti, thjesht të lárgòhet.