KURIOZITETE / E Premte 8 Tetor 2021, 12:12

Jeta është shumë e shkurtër për ta çuar dëm me njerëz që të thithin lumturinë

Jeta është shumë e shkurtër për shumë gjëra.

Më e rëndësishmja, është shumë e shkurtër për ta shpenzuar për njerëzit e gabuar.

Miqësitë janë një pjesë thelbësore e jona.

Miqtë janë ata të cilëve u drejtohemi për mirë ose për keq.

Ata janë familja që ne zgjedhim dhe na japin gëzim, respekt, dashuri dhe inkurajim. Fatkeqësisht, megjithatë, disa miq bëjnë të kundërtën. Në vend të kësaj, ata na japin pasiguri, frikë, trishtim dhe pakënaqësi.


Shumicën e kohës, këta miq të këqij thithin shumë më tepër energji sesa miqtë e mirë. Dhe jeta është shumë e shkurtër për t’u përqëndruar tek njerëzit që nuk janë të denjë për vëmendjen dhe dashurinë tuaj. Nëse keni një nga këta shokë toksikë, mund të jetë koha të ndaheni ose të largoheni.

Miqtë toksikë kanë tendencë të nënvlerësojnë të tjerët, përfshirë edhe ju, në mënyrë që të ndihen mirë. Tani, një ngacmim pak me natyrë të mirë është normale në një marrëdhënie të shëndetshme. Por kur një mik ju poshtëron, ata janë të vetmit që qeshin.Ata mund të jenë delikatë dhe mund të jetë e vështirë të kuptosh saktësisht se si i dëmtojnë ndjenjat tuaja. Dhe kur përpiqeni t’i përballoni, ata thonë se ishte një shaka. Por mbani mend, nëse një miqësi ju bën të ndiheni të mjerë dhe të pasigurt, nuk është e shëndetshme.

Disa njerëz janë pesimistë nga natyra, por ekziston një ndryshim midis pesimistit dhe negativit. Pesimizmi mund ta bëjë një person të jetë i kujdesshëm dhe më simpatik ndaj miqve që po i afrohen kohëve të vështira. Njerëzit negativë, megjithatë, e shkarkojnë gëzimin dhe energjinë nga njerëzit përreth tyre.

Mund të jetë e vështirë të jesh me një person që sheh vetëm të keqen dhe nuk shqetësohet duke u përpjekur të përmirësohet. Prandaj, duhet të jeni të kujdesshëm me veten në këtë situatë dhe të zvogëloni kohën që kaloni me këta miq.

Miqësia është një rrugë e dyanshme. Nëse mendoni se një marrëdhënie është vazhdimisht e njëanshme, kjo është një shenjë e keqe. Ju nuk duhet të ndiqni ose të lypni për vëmendjen dhe kohën e një shoku.

Ju duhet të ndiheni të respektuar në një miqësi. Por kjo është e pamundur kur një mik po i injoron vazhdimisht ndjenjat tuaja. Ata madje mund t’ju bëjnë të ndiheni keq, duke ngritur shqetësimet tuaja. Fatkeqësisht, problemet ndodhin në çdo marrëdhënie dhe nëse një person lë tjetrin është një shenjë e keqe.

Shumë njerëz kalojnë nëpër faza ku gjithçka duket se u ndodh atyre në të njëjtën kohë. Por disa njerëz nuk largohen kurrë nga kjo fazë. Jetët e tyre duket se janë telenovela me dramë të vazhdueshme dhe thyerje zemre.

Pavarësisht se sa doni ta ndihmoni këtë person, ata nuk janë vërtet të interesuar të ndryshojnë. Ata lulëzojnë në dramë dhe kaos dhe shpesh ju tërheqin së bashku me ta. Ata gjithashtu priren të jenë të përqendruar te vetja dhe jo të besueshëm kur bëhet fjalë për t’ju ndihmuar dhe mbështetur në kthim.