KURIOZITETE / E Martë 14 Shtator 2021, 18:06

Dashuria dhe sakrifica e nënës trime, heq këmbën për të sjellë në jetë vajzën: E doja me zemër

Kathleen Osborne, një nënë shtatzënë, vendosi të pris*te këmbën për të shpëtuar foshnjen e saj, pasi u diagnostikua me sëmundje të keqe.

28-vjeçarja nga Cambridgeshire po kryente një skaner kur zbuloi se ishte 4 muajshe shtatzënë.

Fatkeqësisht, stafi mjekësor i tha se duhet të zgjidhte midis këmbës së saj dhe fëmijës, pasi nuk mund të kryente kim*iotera*pi nëse nuk abor*tonte.

 

Kathleen vendosi të sakrifikonte këmbën e saj për të lindur vajzën, e cila ishte gëzimi më i madh për të pas dy djemve.

E diag nostikuar që në moshën 11-vjeçare me osteosarkomë (kan*cer të kockave), ajo kreu kim*iote*rapi.

Gjithashtu, iu hoq pjesa më e madhe e kupës së gjurit dhe iu vendosën dy shufra hekuri, megjithatë kjo nuk e ndaloi kanc erin të rikthehej, kësaj radhe në mushkëri.

**EMBARGOED UNTIL 14:00HRS, September 12, 2021**
A pregnant mum bravely chose to have her leg amputated to save her unborn baby when she was diagnosed with cancer. See SWNS story SWSYleg. Kathleen Osborne, 28, had no idea she was pregnant when she went for an MRI scan diagnosing cancer for the third time. She couldn’t believe it when doctors found that she was also pregnant, leaving Kathleen with two options – abort her baby so she could start chemotherapy or have her leg amputated. Incredibly, it only took one night for Kathleen to make her life-changing decision and she had her entire right leg amputated at four months pregnant, eradicating the cancer and saving her baby’s life. Daughter Aida-May was born healthy and happy eight weeks early via a c-section.
“Nëse nuk do ta kisha amputuar këmbën, do ta kisha humbur dhe do të bëja kim*iotera*pi që ndoshta nuk do të ma kishte shpëtuar këmbën gjithsesi.

Nuk do e kisha lindur po të mos e kisha bërë, kështu që ia ka vlejtur. Kam dashur gjithnjë një vajzë pas dy djemve dhe tani që ajo lindi, jam e lumtur që e bëra”, tha Kathleen.