SHËNDET / E Hënë 21 Qershor 2021, 13:01

Shmangu operacionin e gjunjëve, kjo është kura që ka befasuar edhe mjekët me rezultatin e saj

Nuk mund të bëjmë asgjë pa gjunjë. Gjunjët janë një nga nyjet më të rëndësishme në trupin e njeriut, sepse ato promovojnë sjelljen e duhur trupore dhe mbështesin lëvizjet ose këmbët tona ndërsa ecim, vrapojmë, kërcejmë ose qëndrojmë.

Por, për fat të keq, me kalimin e kohës, vuajmë nga lëndime dhe plagë të ndryshme të cilat mund të ndikojnë në gjunjët tona. Këto dëmtime i bëjnë ligamentet dhe tendinat më pak fleksibël dhe të lëvizshëm – sepse vajosja e tyre zvogëlohet. E pra, procesi i lubrifikimit është tërësisht i natyrshëm.

E pra, kjo do të thotë një gjë – ne të gjithë duhet të bëjmë diçka dhe të përmirësojmë fleksibilitetin e saj, në mënyrë që të bëjmë lëvizje të shpejta dhe të mprehta. Pra, nëse keni probleme me gjunjët, atëherë patjetër duhet të provoni këtë ilaç të thjeshtë! Përzieni 3 gota uthull molle dhe 1 gotë kripë dhe thith një copë leckë ose një garzë në të!

Lidhe garzën rreth gjurit dhe lini atë brenda natës! Ju do të jetë i habitur nga rezultatet, nëse e përdorni rregullisht! Ne me të vërtetë shpresojmë që ju të gjeni këtë artikull të dobishme dhe mos harroni të ndani atë me miqtë dhe familjen tuaj.