LAJME / E Hënë 21 Qershor 2021, 16:04

Zi e madhe/ 18-makina janë bërë copë në rrugë, 9 fëmijë janë shuar në mes të rrugës

Nga 10 vikt ima të për plasjes së 18 makinave pas tjetrës në një autostradë të Alabamës, 9 ishin fëmijë. Aks identi i tm errshëm, ku u përfshi dhe një traktor e një autobus, që transportonte vajza nga një qendër për të miturat e ab uzuara e brakt isura, duket ka qenë pasojë e atij që sherifi i kontesë Butler e përshkroi si “efe kt do mino” përplasjeje. Mjeti i parë shkaktar i ak sidentit zinxhir, rrëshqiti në asfaltin e lagur, e të gjithë makinat u p ërplasën pas tij.

Ngjarja ndodhi në kohën kur mbi juglindjen e SHBA-së është përplasur st uhia tropikale Claudete. 29 vjeçari Cody Fox dhe vajza e tij 9 muajshe Ariana Fox, ndërruan jetë në vend pas go ditjes dhe përmbysjes së makinës SUV me të cilën po udhëtonin.

8 fëmijët e tjerë që vdi qën në aks ident ishin të moshave nga 4 deri në 17 vjeç dhe po udhëtonin me autobus. Kalimtarët e rasti u përpoqën t`i shpëtonin, por autobusi u përfshi nga flakët e tymi dhe ata nuk arritën sot t`i nxi rrnin.