KURIOZITETE / E Hënë 21 Qershor 2021, 13:01

Gjeni se çfarë shpirti juaj po përpiqet të mësojë

Gjeni me këtë test se çfarë po përjeton shpirti juaj tani dhe si ta shfrytëzoni në maksimum mësimin tuaj. Zgjidhni simbolin që tërheq më shumë vëmendjen tuaj.

A keni vërejtur ndonjëherë që jeni vazhdimisht duke u përpjekur të bëni përparim dhe kur keni para shtesë në llogarinë tuaj bankare, vjen një shpenzim surprizë dhe ju mbarojnë paratë përsëri? Çështja kryesore këtu është të mos lejoni që frika juaj të mos ju lejojë të liroheni nga këto kufizime premtuese.

Çështja është që këto përvoja po ndodhin sepse nuk duhet të kesh bindje të forta se sa herë që përparon, diçka do të ndodhë!

Ajo që bën shpirti juaj është të punojë nga mungesa e vetëdijes. Me shumë gjasa, ju jeni rritur në një ambient ku kohët ishin të vështira dhe kishte vetëm aq sa duhej për të mbijetuar.

Bëni një premtim të ri: Ju do të bëni gjithçka që është e mundur për të rilidhur proceset tuaja të mendimit dhe për të trajnuar mendjen tuaj në mënyrë që të mos projektojë mendime se, kur keni më shumë, do t’i humbni ato. Ju mund të përparoni ekonomikisht, por do të duhet shumë përpjekje nga ana juaj për t’ju bërë të kuptoni se çfarë thoni dhe mendoni. Por mos hezitoni, bëjeni!

A ndiheni pakëndshëm kur jeni në qendër të vëmendjes? A e shihni se i vendosni nevojat e të tjerëve para tuajave? A mund të jetë e mundur që ju t’i bëni këto gjëra në mënyrë të pavetëdijshme, sepse identiteti juaj është i lidhur fort me miratimin e të tjerëve?

Shpirti juaj punon për të zbuluar se kush jeni ju si individ, për të ushqyer dhe ndarë dhuntitë tuaja me botën. Po, është mirë dhe është e rëndësishme të mbështesim të tjerët; megjithatë, shpesh i bëni nevojat e të tjerëve një përparësi.

Ju e bëni atë edhe pa kërkuar ndihmë dhe jeni të zhgënjyer, sepse askush nuk ju ka ndihmuar. Identiteti juaj është i lidhur me mënyrën se si ndjehen të tjerët për ju. Në një farë mënyre, ju gjithashtu po përgatitni veten për zhgënjim dhe për të tërhequr njerëz që mund të përfitojnë nga natyra juaj bujare.

Duke filluar nga sot, filloni çdo ditë me mantra të dobishme ose pohime që ju inkurajojnë të shfrytëzoni sa më shumë nga çdo ditë dhe të përqafoni plotësisht fuqinë tuaj personale. Prandaj, hidhni një vështrim në pasionet dhe aftësitë tuaja dhe ndërmerrni hapat e nevojshëm për t’i adoptuar ato, duke lënë kohë për ato pasione dhe interesa.

Detyra juaj është të prezantoni veten dhe t’i bëni qëllimet tuaja përparësi. Fryma do të kujdeset për pjesën tjetër.

A qëndroni në marrëdhënie dhe situata më gjatë sesa është e nevojshme? A e gjeni ndonjëherë veten në marrëdhënie jo të shëndetshme dhe të varura nga kodet, si personale ashtu edhe profesionale? Ka shumë të ngjarë që shpirti juaj po ju thotë të mos keni frikë se jeni vetëm.

Nuk është se nuk e kuptoni toksicitetin dhe situatat nuk janë për të mirën tuaj, çështja është se keni frikë nga ndryshimi. Ju jeni një krijesë e zakonit dhe të jesh në një situatë jo të shëndetshme është më mirë sesa të jesh vetëm.

Sugjerimi i shpirtit për të ndihmuar në zgjidhjen e këtij problemi është të shikoni brenda vetes dhe të punoni në lidhjen tuaj me burimin. Nëse hyni, do të zbuloni se keni gjithçka që ju nevojitet për të mbushur kupën tuaj dhe se ju jeni një individ i fortë që është pjesë e një shpirti madhështor që është i mençur pa masë.

Mund të jetë gjithashtu e dobishme për të gjetur se nga filloi frika e braktisjes. Ju tashmë mund ta dini kur filloi frika juaj e lëshimit.

Tani është koha e përkryer për të shëruar atë plagë dhe për të mësuar të largohemi me besim dhe integritet nga situatat që e dini se nuk janë për të mirën tuaj.