LAJME / E Shtunë 26 Dhjetor 2020, 17:05

Baba Mondi u flet shqiptarëve me dorë në zemër/ Kjo ishte sprovë nga zoti, kush ka t’u japë atyre që nuk kanë

Kryegjyshi i Bektashinjve, Haxhi Baba Edmond Brahimaj, thotë se pandemia e Covid-19 ishte një s provë nga Zoti që tun di njerëzimin.

Në një intervistë për ?Pa Protokoll?, Baba Mondi tha se gjatë kësaj kohe, Teqet baktashiane kanë qenë të hapura dhe kanë ndihmuar njerëzit në nevojë. ?Ne duhet të mendojmë për të gjithë njerëzimin,kur ke tepër ndaje me atë që është në nevojë?, u shpreh ndër të tjera Baba Mondi.

?Të gjithë besimtarët bektashinj janë porositur të respektojnë masat për të ruajtur njeriun. E gjithë kjo periudhë ka qenë e vështirë për të gjithë. Sp rova e pandemisë tundi njerëzit.

Zoti tha ndal se keni shkelur disa ligje të miat dhe për këtë jep sprova që njerëzit të kujtohen dhe të mos gabojnë. Ne duhet të mendojmë për të gjithë njerëzimin,kur ke tepër ndaje me atë që është në nevojë.