LAJME / E Mërkurë 8 Maj 2019, 21:09

Do mbeteni pa fjalë kur të mësoni se çfarë i bën kripa dhëmbëve tanë

Ka shumë perfitime kripa e detit për dhëmbët. Kalçium, magnez, silicon, fosfor, sodium, nikel, hekur- këto janë disa nga elementët dhe mineralet që gjenden tek kripa e detit. Këto materiale forcojnë mishrat, mbrojnë kundër gurëzave të dhëmbëve dhe erës së keqe.

Me përqindjen e lartë të jodit, kripa e detit ka veti antibakteriale dhe ndihmon në neutralizimin e acidit në gojë. Kripa ju bën që të prodhoni më shumë pështymë dhe pështyma formon një lloj barriere që mbron dhëmbët nga faktorë të ndryshëm.

Loading...

(function(){

var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:';

var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M413709ScriptRootC347242")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(""+"dy>"+"ml>");iw.close();var c=iw[b];}

catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M413709ScriptRootC347242");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=347242;c[ac](dv);

var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/t/h/thenieperjeten.info.347242.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();

Mjafton thjesht të lyeni furçën e dhëmbëve me pak kripë dhe të fërkoni dhëmbët ashtu siç do bënit zakonisht. Më pas i shpëlani ato me ujë të pastër!