SHËNDET / E Enjte 22 Korrik 2021, 03:03

Janë 2 probleme të cilat prekin kryesisht të gjitha moshat : Me hudhër dhe limon ju mund të formoni

Kombinimi i këtyre dy përbërësve lu. fton fuqiishëm ftohjen dhe inf. eksionet bak. teriale të fytit.

Hudhra ka cilësi të fuqishme antibak. teriale dhe antinfla. matore, ndërkaq menta hap rrugët e frymëmarrjes dhe lehtëson kollën, andaj këta dy përbërës luf. tojnë fuqishëm kundër ftohjes dhe inf. eksioneve bak. teriale të fytit.

Nevojiten:

– 3 dl ujë,


– 3 thelpinj hudhre,

– një qese çaj mente apo disa fletë të freskëta mente,

– mjaltë,

– limon.

 

Përgatitja:

Shty. pni hudhrën dhe qiteni në filxhan që të qëndrojë 10 minuta, në mënyrë që të gjitha materiet e shëndetshme të saj të aktivizohen.


Qiteni ujin në zja. rr që të vlojë.

Në filxhan me hudhër nxirrni qesen e çajit (ose fletët e freskëta të mentës) dhe të gjithave qitni ujin e vluar dhe lini të qëndrojnë 5 minuta.

Kullojeni çajin, shtoni një lugë të vogël mjaltë dhe pak limon. Pini çajin derisa është ende i ngrohtë.

Edhe një këshillë:

Nëse dëshironi të përmirësoni ndikimin e këtyre artiikujvee shërues dhe të dezinf. ektoni fytin, mos e hidhni hudhrën dhe mentën (nëse i keni përdorur fletët e freskëta), por ngadalë përtypni dy minuta, pastaj përpini.