SHËNDET / E Martë 4 Maj 2021, 10:10

Ja se si të merrni veten me këto 4 hapa dhe të riktheheni në gjendjen tuaj fillestare sikur nuk ka

Nëse jeni sëm. urë ose keni ngrënë diçka që nuk ju ka bërë mirë për stomakun me shumë mundësi do të vraponi për në tualet! Ju kaloni ditën tuaj duke vrapuar në tualet, duke humbur çdo gjë që hani ose pini. Deri në fund të ditës, jeni të lodhur dhe të dobët.

Lexoni 4 gjërat që duhet të keni për të ndihmuar trupin në lu ftimin e efekteve të diarresë.

Lëngjet: Sa më shpejt që të jetë e mundur, Klinika Mayo thotë që të filloni të zëvendësoni lëngjet që keni humbur. Lëngje që janë të lehta për sistemin tuaj: supë, lëngje, ujë, etj. Shmangni alk. olin dhe pijet me kafeinë.

Diarreja ka tendencë për të hequr sistemin tuaj të bak tereve të shëndetshme. Sa më shpejt që të jeni në gjendje, Healthline sugjeron qe të mbani një dietë që është e pasur me probiotikë: Çokollata e zezë, djathi i butë, gjizë, kos, bukë e shijshme, turshi, dhe lakër turshi janë disa ushqime të shkëlqyera.

 


Ushqime të ashpra. Ashtu siç ka disa ushqime që ju duhet të hani, ka disa që ju duhet të shmangni. Qëndroni larg ushqimeve të skuqura, ushqimeve me erëza, frutave dhe ushqimeve me fibra të lartë.

Medical News vë në dukje se diarreja shpesh rezulton në humbjen e elektroliteve, kështu që zëvendësimi i tyre është i rëndësishëm. Këtë mund ta bëni përmes pijeve sportive ose ushqimit tuaj. Supave të larta të natrium,do t’iu jemi mirenjohes nese do te na ndihmonit që të mirmbajmë faqen vetëm duke shtypur(mbi foton) që ndodhet më poshtë.Faleminderit për mirkuptimin SHQIPE.