LAJME / E Hënë 23 Maj 2022, 00:12

Zgjerohet harta, 3 shtete të tjera konfirmojnë linë e majmunit

Izraeli, Zvicra dhe Austria janë vendet më të fundit që kanë konfirmuar rastet e lisë së majmunëve, duke e çuar numrin e përgjithshëm të shteteve që e raportouan në 15.

Izraeli dhe Zvicra thanë se identifikuan një person të infektuar i cili kohët e fundit kishte udhëtuar jashtë vendit. Izraeli po heton raste të tjera të dyshuara.

Lija e majmunëve nuk ka tendencë të përhapet lehtësisht midis njerëzve dhe sëmundja zakonisht është e lehtë.

Virusi është më i zakonshëm në pjesët e largëta të Afrikës Qendrore dhe Perëndimore.

Më shumë se 80 raste janë konfirmuar në shpërthimin e fundit në Evropë, SHBA, Kanada dhe Australi.

Ky shpërthim i ka habitur shkencëtarët, por rreziku për publikun e gjerë thuhet të jetë i ulët.

Shumica e njerëzve që infektohen me virus shërohen brenda pak javësh, sipas Shërbimit Shëndetësor Kombëtar të Mbretërisë së Bashkuar.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka thënë se një numër rastesh të tjera të dyshuara janë duke u hetuar – pa përmendur vendet e përfshira – dhe paralajmëroi se ka të ngjarë të konfirmohen më shumë infeksione./abcnews.al/