LAJME / E Premte 23 Korrik 2021, 23:11

Studimi i fundit : Ja cilët janë ato lloj personash që hudhrën nuk duhet ta fusin në gojë, pasi mund t’iu

Hudhra ka një larmi e fektesh shëndetësore në trupin e njeriut. Përveç promovimit të tretjes dhe sterilizimit, hudhra ka edhe efekte të forta në rregullimin e lipideve të gja. kut, uljen e kolesterolit, antikoagulimin, frenimin e qelizave të tum. orit, uljen e sheqerit në gj. ak, mbrojtjen e mëlçisë, forcimin e imunitetit etj.

Edhe pse hudhra është ushqyese dhe e shëndetshme për trupin e njeriut, ajo nuk është e përshtatshme për të gjithë. Në përgjithësi, ekzistojnë katër grupe të njerëzve që nuk duhet të hanë hudhër.

Grupi i parë: Pacientë me sëm. undje të mëlçisë.

Shumë njerëz kishin zakon të hanin hudhër për të parandaluar hepatitin. Sidoqoftë, një mënyrë e tillë është jashtëza konisht e dëmshme për pacientët me hepatit.

Kjo për shkak se hudhra nuk ka asnjë efekt në virusin e hepatitit, dhe përkundrazi, disa komponentë në hudhër madje mund të stimulojnë stomakun dhe zorrët, të pen gojnë se. kretimin e lëngut tretës në traktin e zorrëve, duke rritur kështu shenjat e pacientëve me hepatit si prsh të vjella.

Për më tepër, përbërësit e paqëndrueshëm në hudhër do të zvogëlojnë qelizat e kuqe të gja. kut dhe hemoglobinës në gj. ak, dhe mund të çojnë në anemi, e cila nuk është e favorshme për trajtimin e hepatitit.

Grupi i dytë: Pacientët me diarre.

Nëse njerëzit vuajnë nga enteriti jo bak. terial ose diarre, ata nuk duhet të hanë hudhër. Nëse ata nuk i kushtojnë vëmendje këtij njoftimi dhe vazhdojnë të hanë hudhër, aroma pikante e hudhrës do të stimulojë zorrët, dhe më pas do të çojë në hiperemi të mukozës së zorrëve. Do përke qësojë edemën, duke e bërë kështu sëm. undjen më të rëndë.

Grupi i tretë: Pacientë me sëm. undje të syrit.

Njerëzit që vuajnë nga glaukoma, katarakti, konjunktiviti dhe sëm. undje të tjera të syve duhet të hanë më pak hudhër në dietat e tyre të përditshme.

Mjekësia kineze beson se konsumimi afatgjatë i sasive të mëdha të hudhrës dëmton mëlçinë dhe sytë. Përndryshe, me kalimin e kohës, ajo do të çojë në shumë shenja serioze, siç janë shikimi i dobët, tringëllimi në veshët, humbja e kujtesës etj.

Përveçse duhet të hanë më pak hudhër, ata gjithashtu duhet të hanë më shumë ushqime të pasura me vitaminë A, vitaminë B1 dhe riboflavin, siç janë mëlçia e kafshëve, vezët, qumështi, karrota, domatja etj.

Grupi i katërt: Pacientë me sëm. undje të tjera të rënda.

Në përgjithësi, të hani hudhër, speca dhe ushqime të tjera pikante është e dobishme për njerëzit e shëndetshëm për të ruajtur shëndetin afatgjatë. Ndërsa për pacientët që janë të sëmurë rëndë dhe janë nën kujdesin mjekësor, ngrënia e hudhrës do të sillte efekte anësore të konsiderueshme në trupin e tyre.

Komponentët që përmbahen në hudhër jo vetëm që do të ndikojnë në efektet e il açit, por gjithashtu mund të kenë reagim zinxhir me il açin.