LAJME / E Hënë 26 Shtator 2022, 21:09

Mjeku e pranon: Edhe unë kam marrë bakshish, njerëzit na i japin vetë, na thonë i meritoni!

Mjeku Ilir Allkja ka folur hapur në një emision televiziv, teksa ka thënë se nuk ka mjek që nuk ka marrë një pagesë për shërbimin mjekësor që ka ofruar. Allkja u shpreh se edhe ai vetë është paguar nga familjarë të tij dhe njerëz të afërt, si një formë bakshishi.

Mjeku u shpreh:

Është vështirë të gjesh mjekë që nuk kanë marrë bakshish në jeten e vet. Kam marrë, nuk kam as turp dhe as frikë. Unë kam marrë nga njerëz të mi, nga kushërinjtë, nga familjarët. Më kujtohet një bisedë e para 10 viteve me një kolege nga Rumania. Në Rumani numërohen 3.2 mjekë për 1 mijë banorë, ndërsa Shqipëria ka 1 mjek për 1 mijë banorë, është skandaloze. Mjekja më thotë, që vetë ministri i Shëndetësisë ka deklaruar se nëse njerëzit japin një bakshish pas shërbimit, merreni sepse e meritoni