LAJME / E Hënë 20 Nëntor 2023, 20:08

9-vjeçarja Lea ka nevojë për ndihmë! Në Shtator u diagnostikua me tumor të trurit të fazës 3

Një apel për ndihmë ka mbërritur së fundmi në redaksinë tonë.

Lea, një vajzë 9-vjeçare, që shkon në klasën e katërt, ka nevojë për ndihmën e shqiptarëve pasi më 3 Shtator është diagnostikuar me tumor të trurit të Fazës 3.

Vogëlushja i është nënshtruar një operacioni në tru dhe mjekët në Tiranë kanë arritur t’i heqin një pjesë të tumorit. Por ajo kërkon operacione dhe trajtime shtesë. Një prej këtyre trajtimeve është Biopsia Molekulare, e cila nuk mund të kryhet në Shqipëri.

Për këtë arsye familjarët po përpiqen të gjejnë një laborator diku në Evropë ose Amerikën e Veriut ku mund të bëjnë testin në mënyrë të shpejtë. Por përveç gjetjes së laboratorit, kostot janë të shumta pasi testimi kushton rreth 20,000 dollarë dhe trajtimi të paktën 100,000 dollarë.

Por duke qenë se këto shpenzime sa vijnë e shtohen dhe janë të shumta për familjarët e saj, ata kërkojnë ndihmë nga shqiptarët. Që Lea të marrë trajtimin e nevojshëm në kohë, asaj i duhet ndihma e të gjithëve pasi çdo kontribut do jetë i vlefshëm.

Ky është linku i GoFundMe ku mund të kontribuoni.

Përshëndetje, emri im është Julia Micaj. Kjo faqe GoFund me është për mbesën time të vogël, Lea 9-vjeçare, e cila u diagnostikua me tumor të trurit të Fazës 3, 9 nëntor 2023 në Tiranë, Shqipëri. Lea është në klasën e 4, ajo është e ëmbël, qesharake, energjike dhe plot jetë. I pëlqen të luajë piano dhe t’i lexojë vëllait të saj të vogël Gjonit. Ajo është plot ambicie, optimiste dhe e etur për ta luftuar këtë. Lea u shtrua shpejt në spitalin e Tiranës, Shqipëri dhe iu nënshtrua një operacioni në tru të nesërmen. Edhe pse mjekët ishin në gjendje të hiqnin një pjesë të tumorit, ajo kërkon operacione dhe trajtime shtesë. Kanë kaluar 7 ditë nga operacioni i saj i parë dhe tani ajo ka nevojë për një Biopsi Molekulare, për të cilën nuk ekziston një strukturë testimi në Shqipëri.

Familja po përpiqet të gjejë një laborator diku në Evropë ose Amerikën e Veriut që është në gjendje të bëjë testin për një joqytetar në një njoftim kaq të shkurtër. Përveç gjetjes së objektit të përshtatshëm laboratorik, kostot janë shumë, në 20,000 dollarë për Testimin e Biomakerit Molekular të Trurit dhe të paktën 100,000 dollarë për trajtimin.

Familja duhet të fluturojë me Lean jashtë shtetit për në Evropë ose Amerikën e Veriut sa më shpejt që të përfundojë testin e nevojshëm për një diagnozë dhe trajtim të plotë. Shpenzimet po shtohen shpejt dhe ne kemi nevojë për ndihmën tuaj për të siguruar që Lea të marrë trajtimin e nevojshëm. Çdo $ ka rëndësi!! Familja do t’ju ishte përgjithmonë mirënjohëse për shpëtimin e vajzës së tyre të vogël dhe për të ndihmuar që Lea të ketë çdo mundësi për ta kapërcyer këtë. Faleminderit që e lexuat këtë, dhe ju lutemi keni Lean në lutjet tuaja!