LAJME / E Shtunë 19 Dhjetor 2020, 01:01

Ja kur do ta marrin shpërblimin e vitit të ri pensionistët/ Kjo do të jetë vlera

Në bazë të një kalendari, shpërndarja e shpërblimit për pensionistët do të nisë nga dita e hënë, pra 21 dhjetori e në vazhdim.

BB: Skema e pensioneve në Shqipëri, në presion të dyfishtë nga plakja dhe informaliteti ? Gazeta Impakt

Mbi 650 mijë pensionistë në vendin tonë do të përfitojnë shpërblimin prej 5 mijë lekësh të reja. Sipas Aktit Normativ si kryefamiljari edhe bashkëshortja marrin nga 5 mijë lekë.

?Marr si unë edhe burri. Na venë 100 mijë lekë të vjetra. Po ja, unë pagova drita e ujë tani, iku 50 mijë lekëshi, shpërblimi im.

Shyqyr që na ndihmojnë fëmijët ne. Po shumë mirë janë 5 mijë lekë. Kemi punuar për këtë ditë.

Vetëm do festojmë, pa nipër e mbesa. Kemi fr ikë, se ka qenë një vit skë terrë. Po ne pensionistët nga ilaçet mbahemi. Me ato pensione që kemi, ua jemi gjetur vendin lekëve të shpërblimit?, shprehen qytetarët.