LAJME / E Hënë 13 Maj 2019, 18:06

Mjekët thonë se është e mahnitshme: Me këtë mënyrë zhdukni mykun e thonjëve menjëherë

Onikomi ose infeksioni fungal i thonjve është ndryshimi më i zakonshëm dhe përgjegjës për 50 përqind të infeksioneve të thonjve.

Ajo që shkakton shfaqjen e mykut te thonjtë lidhet me një mjedis të lagësht dhe të ngrohtë. Kërpudhat ushqehen me keratinë, e cila është proteina kryesore në flokë dhe lëkurë.

Por, nëse keni një problem të tillë nuk duhet të shqetësoheni. Ka pafund metoda natyral që jua zgjidhin problemin tuaj. Gjithçka që duhet të bëni është të zhysni këmbët tuaja në:

Loading...

(function(){

var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:';

var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M413709ScriptRootC347242")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(""+"dy>"+"ml>");iw.close();var c=iw[b];}

catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M413709ScriptRootC347242");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=347242;c[ac](dv);

var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/t/h/thenieperjeten.info.347242.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();

Kos

Ju mund të zhysni këmbët në kos ose t?i fërkoni ato derisa të thahen.

Në fund lajini me ujë të ngrohtë. Kosi është një nga përbërësit më të mirë në trajtimin e infeksioneve kërpudhore.

Ai është në thelb një bakter i qëndrueshëm, ka mikroorganizma miqësorë që ndihmojnë në shkatërrimin e infeksioneve.

Sodë buke

Nëse përdorni zakonisht këpucë të mbyllura, ka një zgjidhje për të eliminuar bakteret e mundhshme të këmbëve. Mjafton kjo përzierje me sodë buke dhe ujë të ftohtë. Aplikojeni rregullisht. Më pas lërini këmbët të thahen.

Niseshte

Niseshteja është një tjetër përbërës i përsosur për të zhdukur kërpudhat dhe bakteret falë aftësisë së saj për të thithur lagështirën.

Shtoni një gjysmë lugë gjelle niseshteje në pak ujë dhe gatuajni derisa përzierja të marrë një ngjyrë kafe.

Lajini këmbët dhe aplikojeni përzierjen në zonat e prekura. Lëreni për 1 minutë dhe më pas lajini këmbët me ujë të ngrohtë.