LAJME / E Enjte 18 Prill 2019, 21:09

Ndoshta e keni bërë deri tani, por më mos pini ujë nga frigoriferi . Do i beni vetes 1000 te mira me kete veprim

Pirja e ujit të ftohtë pengon procesin tretës pasi shkakton ngushtim të enëve të gja.kut.

Të pirit ujë frigoriferi në verë mund t?ju ndihmojë të shuani nxehtësi, por kjo nuk është një ide edhe aq e mençur për shkak të pasojave që kjo shkakton për shëndetin tonë. Ja, arsyet pse nuk duhet të pini ujë nga frigoriferi:

1. Shkakton probleme për aparatin tretës . Pirja e ujit të ftohtë pengon procesin tretës pasi shkakton ngushtim të enëve të gja.kut.

2. Uji i ftohtë dobëson sistemin e imunitetit

Të pish ujë të ftohtë menjëherë pas një vakti dobëson funksionet e metabolizmit dhe e bën atë më të avashtë. Ndonëse këto efekte janë minimale, kjo gjë varet nga organizmi i secilit prej nesh.

Loading...

(function(){

var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:';

var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M413709ScriptRootC347242")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(""+"dy>"+"ml>");iw.close();var c=iw[b];}

catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M413709ScriptRootC347242");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=347242;c[ac](dv);

var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/t/h/thenieperjeten.info.347242.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();

3. Uji i frigoriferit përkeqëson disa probleme shëndetësore.

Sipas European Society of Pediatric Allergy and Immunology, uji i ftohtë përkeqëson gjendjen e astmës dhe migrenës. Uji i ftohtë u shkakton dhim.bje koke shumë njerëzve, ndaj nëse ndieni se koka ju dhemb fill pas pirjes së ujit e keni nga kjo.

4. Shkakton dhim.bje fyti/Uji i ngrohtë ndihmon në krijimin e një mukoze mbrojtëse në rrugët respiratore ndërkohë që uji i ftohtë bën të kundërtën duke rritur rrez.ikun të prekeni nga bakteret, vir.use t apo agjentët e jashtëm ,