LAJME / E Martë 19 Janar 2021, 17:05

U bë nënë që 16 vjeçe, prek me rrëfimin shqiptarja: Shpirti im e di ça kam hequr,s’duroja dot më i mora jetën burrit më solli tjetër në shtëpi

 

Lule Doçi ka qenë pjesë e rubrikës ‘Ka një mesazh për ty’ tek E Diela Shqiptare ku rrëfyeu historinë e dhi.mbshme të jetës së saj.

Ajo ngeli shtatzënë në një moshë mjaft të vogël, vetëm 16 vjeçe e më pas u largua nga shtëpia për shkak të mentalitetit, pasi e lindi ajo e la tek shtëpia e fëmijës. Jetoi me një burrë tjetër për një vit, por nuk i eci siç duhej, e më pas njohu Vladimirin në kooperativë dhe u martua me të.

Pasi e mori vesh Vladimiri historinë e saj me djalin, ai filloi të sillej keq, ta sh.ante, ofend onte dhe shpesh herë e linte jashtë së bashku me fëmijët.

Për shkak të dep.resionit ku ai e kishte futur dhe për faktin se solli një vajzë tjetër në shtëpi për t’u martuar, Lulja e vr.au bashkëshortin dhe shprehet e .penduar sepse në ato momente ajo nuk ishte vetvetja.

Ardit Gjebrea: Po jeta me Vladimirin si shkoi?

Lule Doçi: Si fillim mirë, por me kalimin e kohës më paragjykonte. I tregova për djalin sepse duhej patjetër t’ja tregoja. Ishim shumë të va rfër, nuk kishim asnjë të ardhur, punonim në kooperativë vetëm për të siguruar bukën e gojës dhe si pasojë e varfërisë dhe si pasojë e këtij strumbullari që përfshinte jetën time, filloi të më v inte dorë, të më nënvlerësonte, më sh ante, më ofe.ndonte në sy të komshinjve. Deri në momentin e fundit unë e kam dashur jashtëzakonisht shumë, e dinë fëmijët, e di opinioni, e dinë krejt, i jam gjendur gjithmonë pranë pavarësisht se asnjëherë nuk më ka buzëqeshur goja me të. Mbase u mblodhën të gjitha vu ajtjet në një minutë dhe në de.presion e sipër që nuk kam dashur ku rrë arrita të bëj një vepër pe.nale që jam…

Ardit Gjebrea: Dhe ti e vr.ave.

Lule Doçi: Po Ardit.

Ardit Gjebrea: Si ndodhi?

Lule Doçi: Momentet e fundit që kam folur me të kanë qenë, ti duhet të dalësh nga sht ëpia.

Ardit Gjebrea: Pse?

Lule Toçi: Unë kam sjellë një nuse tjetër, do ta sjell këtu, ti merr kalamajtë dhe shko nga të duash.

Ardit Gjebrea: Çfarë nuse kishte gjetur ai?

Lule Toçi: Nuk e di, ka ardhur me një vajzë në shtëpi, më ka paralajmëruar disa herë më përpara, dil përndryshe do të të vr.as. Nuk di si të ta shpjegoj, por unë kisha dalë jashtë funksionit si njeri, nuk e komandoja më veten. Djalin e madh e kisha në Greqi, 3 fëmijët e tjerë i kisha në shtëpi. Ata thoshin mos u më rzit, jemi bashkë, edhe po të na nxjerrë jetojmë prapë bashkë, sepse na ka nxjerrë dhe jashtë në dimër dhe në verë dhe ndodhi ajo që ndodhi. Me gjysmë shp irti kam dalë jashtë dhe kam lajmëruar pol icinë, ka ardhur fugoni i pol icisë më ka marrë, pastaj fëmijët ngelën rrugëve. Familja ime u shk.atërrua plotësisht, jam munduar me çdo fo rcë e mundësi që të mbaj familjen sepse nuk kisha rrugë tjetër.

Ardit Gjebrea: Të kanë d ënuar?

Lule Toçi: Po më ka dënuar Gjy kata e Burrelit 10 vjet, kam arritur të bëj vetëm 4 vite dhe jam liruar në 21 Janar të vitit 2016.