LAJME / E Enjte 10 Qershor 2021, 15:03

Tronditëse/ Ushtari përdhunohet në grup nga 6 shokët e ushtrisë, me urdhër të kapitenit (FOTOT)

Tronditëse dhe e neveritshme është ankesa e bërë nga një 32-vjeçari në Greqi, i cili ka ngritur një proces gjyqësor në drejtësinë ushtarake, duke thënë se me urdhër të një oficeri ai u përdhunua në një kamp kur u regjistrua 10 vjet më parë.

 

32-vjeçari, i cili ankohet se u përdhunua brenda një kampi, ngriti një padi kundër gjashtë personave në Gjykatën Ushtarake të Athinës. Incidenti ndodhi në një Qendër Trajnimi ku ai u thirr të paraqitej për të kryer shërbimin ushtarak në 2009.

Ankuesi deklaron se me urdhër të një kapiteni, ai u dërgua brenda në zyrën e mjekut në qendër, ku tre ushtarë e imobilizuan dhe njëri prej tyre e përdhunoi, në prani të dy anëtarëve të stafit mjekësor.

Incidenti ndodhi një dekadë më parë dhe paditësi foli për atë që ai pretendon se vuajti, duke sqaruar se personat që ai u referohet nuk përfaqësojnë ushtrinë, shërbimet e së cilës e ndihmuan.

“Pas ofendimeve që mora, u përgjigja me ofendime, si rezultat i së cilës u çova në zyrën e mjekut kundër vullnetit tim”, tha burri.

Avokati i burrit vuri në dukje: “Unë mendoj se është çështje kohe para se ata të gjenden dhe të ndëshkohen“.

Ndërs burimet ushtarake thanë: “Drejtësia ushtarake është e pavarur. Nuk mund të ketë vend për një çështje që po hetohet në gjykatë.”