LAJME / E Premte 23 Korrik 2021, 19:07

E njihni këtë gjethe? Ja si mund t’i përdorni ato për shëruar disa probleme që lidhen me mungesën e

Rezulton se gjethet e rrushit janë një il aç i fuqishëm natyral që kurojnë një sërë sëm. undjesh. A e dinit që në pesë gjethe të tilla mund të merrni vetëm 14 kalori? Gjethet e rrushit përmbajnë vitamina A,E,C,K, B6, fibra, hekur, kalcium, mangan dhe magnez.

Ato mund të kurojnë infla. macionet. Janë një burim i mirë antioksidantësh. Magnezi dhe kalciumi që gjendet në këto gjethe janë shumë të mira për shëndetin e esh trave dhe të muskujve.

Gjethet e rrushit mund të kombinohen fare mirë në një çaj, kundër dhi mbjeve të stomakut, kokës apo etheve. Gjithashtu edhe kundër diaresë apo hepatitit.

Rekomandohet që gjithmonë para se të përdorni këto gjethe ti lani me ujë të bollshëm, për ti hequr atyre papastërtitë. Konsumimi i një çaji nga gjethet e rrushit (që ziehen) ju ndihmon gjithashtu në lehtësimin e dhi mbjeve.