LAJME / E Hënë 1 Mars 2021, 19:07

E fundit : Nga sot e deri në 15 Mars duhet të ndiqni këto rregulla nëse do të udhëtoni drejt Greqisë, nuk duhet që të

Duke filluar nga dita e sotme hyjnë në fuqi masat e reja në Greqi, ndërkohë që kufizimet e marra nga qeveria greke kanë të bëjnë edhe me pikën doganore të Kakavijës.

Ministria e Europës dhe Punëve të Jashtme njoftoi se duke filluar nga 1 marsi deri në 15 mars, është vendosur që në pikën e kalimit kufitar të Kakavijës të kufizohet numri i qytetarëve që do të kalojnë çdo ditë.

Nga 750 që është numri i lejuar deri më tani do të shkojë në 400 në ditë. Po ashtu edhe ditët e karantinimit për personat që do të rezultojnë pozitivë do të zgjatet nga 7 në 14 ditë.

Kufizimet e reja për kalimin në doganën e Kakavijës:


– Pika Kufitare do të jetë e hapur nga ora 07:00 deri në orën 19:00, në vend të orës 23:00 që ishte deri tani.

 

– Do të kufizohet më tej numri i personave që futet çdo ditë. Nga 750 persona, do të lejohen vetëm 400.

– Ata që do të futen në Greqi do t’i nënshtrohen një testi të shpejtë, nga i cili nuk do të përjashtohen edhe shoferët e kamionëve apo mauneve.

– Të gjithë ata që do të testohen pozitiv, nuk do të lejohen të hyjnë në Greqi, ndërkohë që ata që hyjnë, do t’i nënshtrohen një karantine të detyrueshme 14 ditore, nga 7 ditë që ishte deri më tani,do t’iu jemi mirenjohes nese do te na ndihmonit që të mirmbajmë faqen vetëm duke shtypur(mbi foton) që ndodhet më poshtë.Faleminderit për mirkuptimin SHQIPE.