LAJME / E Enjte 17 Dhjetor 2020, 23:11

Ja në sa gradë duhet ti pastroni rrobat për të parandaluar COVID-19

Pastrimi i rrobave në 60 gradë mund të ndihmoj në mbrojtjen kundër koronavirusit.

Virusi Covid-19 nuk mund të mbijetoj në nxehtësi, prandaj rrobat dhe të gjitha objektet e tjera duhe të lahen mbi këtë temperaturë, në mënyrë që të bëhet dezinfektimi i tyre.

Brendan Wren, profesor i patologjisë në Shkollën e Higjienes në Londër, tha se virusi nuk është organizëm që jeton, për një spërkël e vogël.

Ai nuk mund të riprodhohet në ambiente të jashtme por vetëm mbijeton, derisa të arrij në mukozë të njeriut, si hunda, goja apo sytë, në mënyrë që të aktiviohet. Koronavirusi nuk mund të mbijetojë mbi temperaturën 50 gradë, prandaj larja e rrobave duhet të bëhet mbi këtë temperaturë.