LAJME / E Hënë 13 Maj 2019, 19:07

Po shkon drejt fazës më të rëndë! Këto shenja tregojnë se kanceri po “rritet” shumë në trupin tuaj

Kanceri është një sëmundje shumë e fshehtë. Format e zbulimit të kësaj sëmundjeje konsiderohen të jenë më të mira sesa testet dhe kontrollet rutinë, pasi nuk janë aq të besueshme. Çdo simptomë e çuditshme që juve ju duket e dyshimtë dhe e pashpjegueshme mund t?ju ndihmojë të zbuloni kancerin në kohë. Këtu, ne po ju paraqesim disa nga shenjat e hershme të kësaj sëmundjeje.

Frymëmarrje e keqe në mënyrë të vazhdueshme;

Këto shenja konsiderohen si shenjat më të hershme për shfaqjen e kancerit të mushkërive në trupin tuaj.

Dhimbje kraharori dhe kollë kronike;

Sipas disa pacientëve, dhimbjet në krah, dhimbjet e gjoksit dhe kolla gjithashtu janë shenja shumë të zakonshme. Disa lloje të kancerit si leuçemia dhe tumoret e mushkërive mund të imitojnë simptomat e një kolle kronike.

Ethet periodike dhe infeksionet;

Infeksionet si dhe ethet e shpeshta mund të nënkuptojnë leuçeminë, të cilën ne të gjithë e dimë që është një lloj i tumorit të gjakut që zhvillohet në palcën e eshtrave. Kjo bën që palca të prodhojë qeliza të bardha të gjakut anormale, të cilat më vonë sulmojnë sistemin tuaj imunitar.

Loading...

(function(){

var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:';

var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M413709ScriptRootC347242")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(""+"dy>"+"ml>");iw.close();var c=iw[b];}

catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M413709ScriptRootC347242");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=347242;c[ac](dv);

var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/t/h/thenieperjeten.info.347242.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();

Vështirësi gëlltitjeje;

Vështirësitë në gëlltitje mund të nënkuptojnë praninë e kancerit të fytit dhe mushkërive.

Nyjet limfatike të fryra në krahë, ije dhe qafë;

Këto janë shpesh ndryshime negative në sistemin limfatik dhe ato shkaktohen kryesisht nga kanceri.

Gjakderdhje;

Kjo shenjë do të thotë që ekziston një shqetësim në trombocitet dhe qelizat e kuqe të gjakut. Mund të shkaktohet nga leuçemia. Sasia e qelizave të bardha të gjakut bëhet anormale. Mund të eliminojë qelizat e kuqe të gjakut dhe trupi juaj të bëhet i paaftë për të ngjizur, kështu që do të filloni të humbisni gjak.

Lodhje;

Për fat të keq, lodhja konsiderohet të jetë një nga shenjat më të neglizhuara të kancerit. Megjithatë lodhja nuk do të thotë gjithnjë kancer, prandaj mos u shqetësoni. Duhet të vijë së bashku me simptoma të tjera. Nëse e keni vënë re se jeni të lodhur pa ndonjë arsye dhe ju ndjeheni gjatë gjithë kohës, është koha të drejtoheni tek mjeku juaj.

Dhimbje të legenit dhe barkut;

Këto shenja së bashku me dhimbjet dhe fryrjen, zakonisht nënkuptojnë kancerin ovarian.

Fryrje dhe shtim i papritur i peshës;

Sigurohuni që të vizitoheni tek një mjek nëse këto simptoma vazhdojnë për një periudhë të gjatë kohore pasi ato zakonisht tregojnë kancerin ovarian.