LAJME / E Mërkurë 8 Maj 2019, 19:07

Bëni kujdes! Mos i fusni kurrë në gojë këto ushqime që në mëngjes, dëmi që sjellin mund të jetë i paimagjinueshëm

Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës, prandaj duhet të konsumojmë ushqime të shëndetshme. Një mëngjes i shëndetshëm mund të zvogëlojë rrezikun nga sëmundje të ndryshme, siç është rasti me kancerin dhe diabetin.

Studimet tregojnë se cilat ushqime nuk duhet konsumuar në mëngjes, për shkak të përmbajtjes së tyre.

Mishi i përpunuar ? proshuta dhe sallami duhet reduktuar, sidomos në mëngjes, në mënyrë që të ulet rreziku për kancer.

Loading...

(function(){

var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:';

var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M413709ScriptRootC347242")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(""+"dy>"+"ml>");iw.close();var c=iw[b];}

catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M413709ScriptRootC347242");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=347242;c[ac](dv);

var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/t/h/thenieperjeten.info.347242.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();

Drithërat me sheqer ? nëse nuk doni që ta humbni energjinë qysh në fillim të ditës, atëherë mos konsumoni drithëra të tilla.

Ëmbëlsirat e paketuara ? duhet eliminuar, sidomos në mëngjes, për shkak që përmbajnë sheqerna artificiale.

Sanduiçët ? për përgatitjet e tyre përdoren përbërës të pashëndetshëm, me të cilët nuk preferohet ta nisni ditën.