LAJME / E Mërkurë 1 Maj 2019, 16:04

Ndiqni këto 2 sekrete për të zgjedhur shalqirin më të mirë në tregun e fruta perimeve

Sezoni i shalqirit po afron! Kur të kërkoni për atë më të mirin ka një detaj që do t?ju ndihmojë të zgjidhni një fitues. Ka një sekret të habitshëm se si të kuptoni nëse një shalqi është pjekur aq sa duhet apo jo.

Ideja është që shalqiri duhet të jetë 92% ujë, kështu që një shalqi më i rëndë duhet të jetë lëng, i ëmbël dhe i gatshëm për të ngrënë. Por ? mos u ndalni në të parin që kapni. Duhet të zgjidhni dy ose më shumë dhe të shihni nëse janë të rëndë. Në shtëpi duhet marrë ai më i rëndi.

Loading...

(function(){

var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:';

var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M413709ScriptRootC347242")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(""+"dy>"+"ml>");iw.close();var c=iw[b];}

catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M413709ScriptRootC347242");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=347242;c[ac](dv);

var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/t/h/thenieperjeten.info.347242.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();

Si të tregoni nëse një shalqi është pjekur: Herën tjetër kur je në treg ose në dyqan ushqimore, kujdesuni për këto shenja treguese të një shalqi të pjekur:

Një lëkurë e errët jeshile

Një vend i verdhë i artë në pjesën e poshtme

Një tingull i thellë, kur e godisni

Spote të bardha

I rëndë për madhësinë e tij