LAJME / E Martë 30 Prill 2019, 01:01

Të gjithë e mbajmë për të larguar syrin e keq, por nuk do ta besoni kuptimi që ka ky objekt

Ka shumë persona të cilët janë supersticiozë dhe besojnë në objekte të veçanta të cilat mund t?i mbajnë larg nga të këqijat.

E kush nuk e ka parë këtë sy që besohet se është fatsjellës? Shumë familje e mbajnë.

Ja kuptimi i tij:

Nazari, Turqi. I njohur gjithashtu si syri i Allahut, Nazar Bonjuk është më i famshmi turk kundër ?Syrit të Keq? dhe njerëzit e mbajnë për të mbrojtur veten nga zilia. Fjala nazar vjen nga arabishtja dhe fjalë për fjalë do të thotë ?dukje?. Të gjitha kulturat ia atribuojnë fuqinë e madhe syrit.

Loading...

(function(){

var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:';

var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M413709ScriptRootC347242")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(""+"dy>"+"ml>");iw.close();var c=iw[b];}

catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M413709ScriptRootC347242");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=347242;c[ac](dv);

var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/t/h/thenieperjeten.info.347242.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();

Dhe fr.ika se syri mund të përcjellë ndikime negative ? syri i keq ? është shoqëruar herë pas here gjatë shekujve me sy të k.ryqëzuar, ciganë, njerëz me flokë të kuq, burra që mbanin syze të errëta.

Nazari, i cili ka formën e një syri, bazohet në parimin e (similia similibus curantur) (ngjashmëritë trajtohen me ngjashmëritë): një simbol me të njëjtën formë si një forcë e keqe largon të keqen.