LAJME / E Diel 14 Prill 2019, 23:11

Ja pse nuk duhet ta ripërdorni vajin për gatim, te gjithe duhet ta dine kete

Për të simuluar kancerin e gjirit, ata kanë injektuar qelizat e kancerit të gjirit 4T1 në minj. Këto qeliza të kancerit të gjirit janë shumë agresive dhe kanë një shkallë të lartë të metastazës.

Hulumtuesit nga Universiteti i Illinois kanë testuar ndikimet e vajit i cili ripërdoret në minj laboratorik dhe zbuloi se një gjë e tillë ndikon në rritjen metastazimit të kancerit të gjirit.

Shkencëtarët ushqyen të gjithë minjtë laboratorikë një dietë me yndyrë të ulët për një javë. Pastaj, ata i dhanë disa prej minjve vaj të freskët të sojës për 16 javë, ndërsa pjesës tjetër vaj që ishte përdorë më parë (vaji i cili ishte nxehur në temperatura më të larta).

Loading...

(function(){

var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:';

var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M413709ScriptRootC347299")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(""+"dy>"+"ml>");iw.close();var c=iw[b];}

catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M413709ScriptRootC347299");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=347299;c[ac](dv);

var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/t/h/thenieperjeten.info.347299.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();

Për të simuluar kancerin e gjirit, ata kanë injektuar qelizat e kancerit të gjirit 4T1 në minj. Këto qeliza të kancerit të gjirit janë shumë agresive dhe kanë një shkallë të lartë të metastazës.

20 ditë pas injektimit të qelizave të tumorit, ka pasur një dallim të dukshëm në shkallën e rritjes metastatike midis dy grupeve të minjve.

Tek minjtë që kishin ngrënë vaj të ripërdorur, rritja metastatike e tumoreve ishte katër herë më e madhe se ajo e tumoreve në minj që konsuamuan vajin e freskët. Pasi ta lexonit do ju ftoja ti benit Like dhe ta ndanit me miqte tuaj kete lajm qe te informohen dhe ata !