LAJME / E Enjte 4 Tetor 2018, 21:09

Jeni të mërzitur se nuk e keni gjetur ende shpirtin binjak? Këto janë 5 pyetjet që duhet t’i bëni vetes

Sa më shumë e njihni veten, aq më shumë mund të shfaqni atë dhe anët e mira të saj.

Për këtë arsye vështrimi i brendshëm është hapi i parë drejt shfaqjes së shpirtit tuaj dhe përgjigjeve që kërkoni në jetë.

1 - A doni me të vërtetë të gjen9ii shpirtin binjak në këtë moshë që jeni?

Po kërkoni një marrëdhënie sepse është ajo që me të vërtetë dëshironi apo sepse të gjitha shoqet apo shokët tuaj janë të lidhur dhe thjesht nuk kanë më kohë për ju? Mendojeni mirë pasi është ndoshta kjo koha në të cilën mund të shijoni lirinë e plotë.

2 - E gjykoni shpesh veten?

Nqs ju gjykoni dikë atëherë nuk e doni atë! E kundërta e dashurisë nuk është urrejtja por gjykimi. Urrejtja vjen prej gjykimeve të shumta. Kur shpesh herë gjykoni pa I njohur njerëzit që njihni atëherë nuk do mund ti njihni sepse nuk I lini kohë dhe as mënyrë.

3- A I tregoni personave çdo të fshehtë që keni?

Duket inkurajuar vetja që në një lidhje të tregoni sa më shumë nga vetja në mënyrë të tillë që të njiheni me personin tjetër apo dhe ai të shfaqi personalitetin e tij pa frikë dhe ndrojtje. Është një nga gjërat më të mira që mund të bëni për të ndihmuar veten.

4 - A e dini diferencën midis të rënit në dashuri dhe të dashuroni dikë?

Kur kuptoni se jeni në dashuri me dikë, shpesh keni pritshmëri që ata të plotësojnë nevojat tuaja. Por nuk është gjithmonë kjo që duhet të kërkoni me patjetër, pasi çdo njeri ka kohën e tij. Kur jeni në dashuri me dikë e jepni atë pa kushte dhe pa kërkuar diçka në shkëmbim.